Показник
|
2007рік
|
2008 рік
|
2009 рік
|
Кількість випадків ГРВІ за 10 місяців
|
46482
|
45345
|
26529
|
Кількість випадків грипу за 10 місяців
|
4008
|
8099
|
3642
|
Кількість випадків ГРВІ за жовтень
|
6035
|
6275
|
5337
|
Кількість випадків грипу за жовтень
|
0
|
0
|
2
|
Кількість осіб, що захворіли за останні три дні:
Період
|
Дорослих
|
Дітей
|
Всього
|
30-31.10.09 (1700)
|
195 (з них 2 грип )
|
231
|
426
|
31-01.11.09 (1700)
|
85 (з них 14 грип )
|
15
|
100
|
01-02.11.09 (0800)
|
30
|
10
|
40
|
Всього
|
310 (з них 16 грип)
|
256
|
566
|
Додатково:
У зв'язку з тим, що вірус "свинячого грипу" передається переважно повітряно-крапельним шляхом, необхідно дотримуватися санітарно-протиепідемічного режиму, передбаченого під час епідемій респіраторних вірусних інфекцій. Коли Ви кашляєте або чхаєте, прикривайте ніс і рот одноразової серветкою або хусткою, мийте руки з милом, особливо після того, коли Ви кашляли або чхали (у випадку якщо у Вас немає можливості часто мити руки, використовуйте спиртовмісні вологі серветки, які після використання необхідно викинути).
Намагайтеся не доторкатися до очей, носа або рота, особливо якщо Ви перебуваєте в громадських місцях. Часто провітрюйте приміщення.
На період епідемії максимально обмежити перебування в людних місцях. Уникайте контактів з людьми, у яких помітні симптоми респіраторної інфекції. У випадку, якщо у Вас або у Ваших близьких з'являться симптоми ГРВІ, максимально обмежте контакт з оточуючими, викликайте лікаря, ретельно виконуйте його приписи.
Даних про передачу "свинячого грипу" людям в результаті вживання ними в їжу належним чином обробленої та приготовленої свинини (м'яса свиней) або інших продуктів з неї немає. Вірус "свинячого грипу" гине під час приготування при температурі 70 ° C.
З метою профілактики грипу слід:
- Приймати противірусні препарати
- Приймати природні фітонциди (часник, цибулю, хрін)
- Приймати вітамінні препарати ( в тому числі природні – калину, малину, смородину тощо)
- Дотримуватися правил гігієни у помешканні (вологе прибирання, провітрювання).
Прес-служба Житомирської міської ради
У зв'язку з тим, що вірус "свинячого грипу" передається переважно повітряно-крапельним шляхом, необхідно дотримуватися санітарно-протиепідемічного режиму, передбаченого під час епідемій респіраторних вірусних інфекцій. Коли Ви кашляєте або чхаєте, прикривайте ніс і рот одноразової серветкою або хусткою, мийте руки з милом, особливо після того, коли Ви кашляли або чхали (у випадку якщо у Вас немає можливості часто мити руки, використовуйте спиртовмісні вологі серветки, які після використання необхідно викинути).
Намагайтеся не доторкатися до очей, носа або рота, особливо якщо Ви перебуваєте в громадських місцях. Часто провітрюйте приміщення.
На період епідемії максимально обмежити перебування в людних місцях. Уникайте контактів з людьми, у яких помітні симптоми респіраторної інфекції. У випадку, якщо у Вас або у Ваших близьких з'являться симптоми ГРВІ, максимально обмежте контакт з оточуючими, викликайте лікаря, ретельно виконуйте його приписи.
Даних про передачу "свинячого грипу" людям в результаті вживання ними в їжу належним чином обробленої та приготовленої свинини (м'яса свиней) або інших продуктів з неї немає. Вірус "свинячого грипу" гине під час приготування при температурі 70 ° C.
З метою профілактики грипу слід:
- Приймати противірусні препарати
- Приймати природні фітонциди (часник, цибулю, хрін)
- Приймати вітамінні препарати ( в тому числі природні – калину, малину, смородину тощо)
- Дотримуватися правил гігієни у помешканні (вологе прибирання, провітрювання).
Прес-служба Житомирської міської ради