Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5571
візитів всього: 493219
Прогноз погоди
Ситуація щодо захворюваності на ГРВІ та грип у м.Житомирі
2 листопада 2009 року 12:40
Ситуація щодо захворюваності на ГРВІ та грип по роках.


Показник
2007рік
2008 рік
2009 рік
Кількість випадків ГРВІ за 10 місяців
46482
45345
26529
Кількість випадків грипу за 10 місяців
4008
8099
3642
Кількість випадків ГРВІ за жовтень
6035
6275
5337
Кількість випадків грипу за жовтень
0
0
2
 
 
Кількість осіб, що захворіли за останні три дні:         
 
Період
Дорослих
Дітей
Всього
30-31.10.09 (1700)
195 (з них 2 грип )
231
426
31-01.11.09 (1700)
85 (з них 14 грип )
15
100
01-02.11.09 (0800)
30
10
40
Всього
310 (з них 16 грип)
256
566
 
 
 Додатково:
У зв'язку з тим, що вірус "свинячого грипу" передається переважно повітряно-крапельним шляхом, необхідно дотримуватися санітарно-протиепідемічного режиму, передбаченого під час епідемій респіраторних вірусних інфекцій. Коли Ви кашляєте або чхаєте, прикривайте ніс і рот одноразової серветкою або хусткою, мийте руки з милом, особливо після того, коли Ви кашляли або чхали (у випадку якщо у Вас немає можливості часто мити руки, використовуйте спиртовмісні вологі серветки, які після використання необхідно викинути).

Намагайтеся не доторкатися до очей, носа або рота, особливо якщо Ви перебуваєте в громадських місцях. Часто провітрюйте приміщення.

На період епідемії максимально обмежити перебування в людних місцях. Уникайте контактів з людьми, у яких помітні симптоми респіраторної інфекції. У випадку, якщо у Вас або у Ваших близьких з'являться симптоми ГРВІ, максимально обмежте контакт з оточуючими, викликайте лікаря, ретельно виконуйте його приписи.

Даних про передачу "свинячого грипу" людям в результаті вживання ними в їжу належним чином обробленої та приготовленої свинини (м'яса свиней) або інших продуктів з неї немає. Вірус "свинячого грипу" гине під час приготування при температурі 70 ° C.

З метою профілактики грипу слід:
- Приймати противірусні препарати
- Приймати природні фітонциди (часник, цибулю, хрін)
- Приймати вітамінні препарати ( в тому числі природні – калину, малину, смородину тощо)
- Дотримуватися правил гігієни у помешканні (вологе прибирання, провітрювання).

Прес-служба Житомирської міської ради

 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare