Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464672
Прогноз погоди
Приміщення церковно-приходської школи передано у власність релігійної громади Крошенської Свято-Покровської парафії
16 січня 2015 року 13:15
Під час зустрічі з представниками Крошенської Свято-Покровської парафії в. о. міського голови Любов Цимбалюк вручила акт приймання-передачі приміщення колишньої церковно-приходської школи по вул. Щорса, 100 з комунальної власності у власність релігійної громади Крошенської Свято-Покровської парафії Житомирської   єпархії   УПЦ .

В. о. міського голови зазначила, що передача колишньої  церковно-приходської щколи у власність релігійної громади Крошенської Свято-Покровської парафії – спільне й правильне рішення  депутатського корпусу, а також висловила сподівання, що передача будівлі  сприятиме подальшому культурно-освітньому розвитку громади міста.

«Це важлива подія не тільки для наших прихожан, а й для всієї громади міста», - підкреслив настоятель Свято-Покровського храму архімандрит Олексій та подякував Любові Цимбалюк й депутатському корпусу за вирішення багаторічного питання повернення будівлі церкві.

«Коли  був сформований та почав розвиватися прихід нашого храму, з’явилася  мрія зробити щось для діток,- розповідає архімандрит Гавриїл, - адже до  нас з таким проханням почали звертатися молоді сім’ї з дітками та вчителі недільної школи, які ходили займатися у дитячі будинки. Приміщень не вистачало, і ми вирішили звернутися до керівництва міста з проханням повернути нам приміщення, яке раніше належало церкві. Ця важлива подія співпала зі святом Нового року за старим юліанським календарем. Ми вдячні за такий подарунок і радість для наших діток. У цьому приміщенні ми розмістимо недільну школу, де житомирські діти опановуватимуть не тільки Слово Боже, а й основи взаємин між людьми, побудованих на любові до ближнього».

З кінця XIX ст. в даному приміщенні розміщувалася  церковно-приходська школа храму Людмили та В’ячеслава Чеських, де навчались діти чехів православної віри, що мешкали на той час на території теперішньої Крошні.

На підставі звернення Крошенської Свято-Покровської парафії Житомирської єпархії Української Православної Церкви та враховуючи копії документів Державного архіву Житомирської області, відповідно до ст. 17 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 41 сесія шостого скликання ухвалила рішення № 799 від 05.12.2014 «Про передачу у  власність релігійної громади Крошенської Свято - Покровської   парафії Житомирської   єпархії    УПЦ приміщення колишньої церковно- приходської  школи».
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове