Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464551
Прогноз погоди
«Життя наче сон…». У Житомирі пройшов благодійний вечір пам’яті Володимира Шинкарука
15 січня 2015 року 13:48
 
«Життя наче сон…» під такою назвою 14 січня в Житомирському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги пройшов благодійний вечір пам’яті поета, композитора, барда, письменника, науковця, професора Житомирського державного університету ім. І.Франка та почесного громадянина міста Житомира Володимира Шинкарука.
 
На 40-й день по смерті Володимира Шинкарука його родина організувала вечір пам'яті.
 
«Життя наче сон, але життя надзвичайно яскраве, насичене. Тато дуже спішив жити, дуже багато чого хотів встигнути, за все у нього боліла душа, усім переймався та ніколи не був байдужим. Він з усіма ділився своїми знаннями та своєю енергією. Господь Бог дав йому неабиякі таланти, але він ніколи не сприймав їх як дарунок та ставився до цього з величезною відповідальністю. Він постійно над собою працював, вдосконалювався», - розповіла донька Володимира Федоровича Ірина Шинкарук.
 
У програмі звучали твори Володимира Шинкарука у виконанні його друзів – популярних українських артистів, зокрема хорової капели «Ореї», Артема Кондратюка, Олександра Войтка та інших відомих виконавців.
 
Також своїми виступами вшанувати пам'ять великого композитора та барда академічний хореографічний ансамбль «Сонечко», дитяча хорова студія «Струмочок» та квартет «Ретро».
 
Ділилися своїми спогадами про викладача учні Володимира Федоровича Анжеліка Нестерчук та Віктор Мельниченко.
 
Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Владика Никодим провів спільну молитву з присутніми на вечорі пам’яті.
 
У холі театру прихильники Володимира Федоровича могли придбати на пам'ять CD-диски та книги з художніми творами, написаними за життя майстра. Деякі з них побачили світ вже після його смерті. Всі зібрані кошти підуть на збереження творчого спадку автора.
 
Вшанувати пам'ять Почесного громадянина міста Житомира прийшли керівництво міста та області, колеги Володимира Шинкарука, студенти, прихильники його творчості, знайомі та рідні.
 
«Сьогодні я придбала книги талановитого поета, тому що вважаю, що такі речі потрібно залишати своїм дітям та внукам. Вдома в мене є раніше видані книги, подаровані особисто Володимиром Федоровичем нашій родині. Для мене та для моєї родини Володимир Федорович –  близький друг, товариш. Шкода, що така людина, яка так багато зробила та могла б ще зробити, пішла з життя дуже рано. Боляче, що його немає серед нас. Він залишатиметься  в нашому житті й надалі. Пам'ять про Володимира Шинкарука буде жити в його піснях та віршах», - висловила слова скорботи  в.о. міського голови Любов Цимбалюк.
 
 
 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове