Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 59
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477410
Прогноз погоди
Житомиряни вивчали досвід створення Центру надання адміністративних послуг у Німеччині.
27 жовтня 2009 року 14:38
Житомиряни вивчали досвід створення Центру надання адміністративних послуг у Німеччині.

В рамках проекту «Реформа публічного управління в Україні» представники Житомирського міськвиконкому у складі української делегації побували у Федеративній республіці Німеччина. Мета поїздки - вивчення досвіду з організації створення Центру надання адміністративних послуг.
Директор департаменту економічного розвитку О.М.Астахова та в.о.начальника відділу по роботі зі зверненнями громадян Житомирської міської ради С.М.Гайова ознайомилися з роботою універсаму послуг м.Оффенбах, м. Ванхайм, м.Гейдельберг, відвідали Німецьке товариство технічного співробітництва м.Ешборн, Муніципальний центр адміністративного менеджменту м.Кельна, а також Центр прийому телефонних звернень (інформаційно-довідкова служба) міст Кельн, Бонн, Леверкузен.
Ці структурні підрозділи у муніципалітетах німецьких міст працюють за принципами кращої орієнтації на замовника, зменшення або скасування черг, професійного та привітного надання консультацій «з одних рук».
Адміністративне реформування в Німеччині, яке відбувалося впродовж 50-ти років, фінансувалося не лише власним урядом, а й міжнародними банками. Запровадження одного універсаму послуг   в Німеччині тривало протягом не одного року.
Досвід німецьких колег буде враховано в організації Центру надання адміністративних послуг у Житомирській міській раді.
















Українська делегація у Німеччині


















    
























 В універсамах адміністративних послуг Німеччини


Прес-служба Житомирської міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare