Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5528
візитів всього: 465098
Прогноз погоди
Спортивні новини Житомира
26 жовтня 2009 року 16:47
Спортивні новини Житомира

50 років футболу Житомира – з турботою про майбутнє

На Центральному стадіоні міста відбулося свято вшанування ветеранів Житомирського футболу – 50-річчя від дня створення в Житомирі футбольної команди майстрів.
Міський голова Віра Тимофіївна Шелудченко, яка була присутня на святі, у своєму вітальному слові до ветеранів відзначила, що історія футболу Житомира багата на уславлені традиції, а ігровий досвід та майстерність ветеранів є тим важливим надбанням, яке так необхідне сьогодні нашим юним футболістам, майбутнім зіркам українського та світового футболу.
Учасникам свята були вручені сувенірні вимпели та книга “Футбольні зірки “Полісся”, видана за підтримки Житомирського міського голови. Сувеніри вручили юні вихованці футбольного класу, який у цьому році створено на базі загальноосвітньої школи № 14.
Автор книги “Футбольні зірки Полісся” Віктор Козидуб, звертаючись до учасників свята, висловив впевненість, що вшанування команди та збереження пам’яті про ветеранів футболу, дасть відчутний поштовх для відродження традицій Житомирського футболу.
Директор Житомирської спеціалізованої школи олімпійського резерву з футболу, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Микола Сюсюра назвав імена ветеранів футболу та тих людей, які були засновниками команди майстрів.
За підтримку розвитку футболу в місті, турботу про ветеранів та юних прихильників шкіряного м’яча, Житомирському міському голові В.Шелудченко на святі було вручено медаль “За заслуги перед футболом” від Федерації футболу міста Києва

На відзначення 50-річчя команди майстрів за участю ветеранів футболу відбулися зустрічі між командами ветеранів різних років:
Матч між командами ветеранів Житомирського “Автомобіліста” та Житомирського “Спартака” закінчився внічию з рахунком 2 : 2;
Ветерани Житомирського “Полісся” обіграли гостей міста – ветеранів футболу Вроцлавського воєводства Республіки Польща з рахунком 5 : 1.
Збірна ветеранів міста Києва поступилася полякам з рахунком 1 : 4, а команді “Нікс-Легіон ХХІ” програла з рахунком 1 : 4.
Найбільш захоплюючим був матч між командами ветеранів Житомира та “Нікс-Легіон- ХХІ”. Завершивши внічию 0 : 0 два тайми, команди розійшлися з рахунком 8 : 9 на користь “Нікс – Легіон - ХХІ” після серії пенальті.
Висловлюємо щиру вдячність спортивному клубу “Ветерани футболу”, футбольному клубу “Нікс-Легіон-ХХІ”, Житомирській обласній федерації футболу за надану допомогу, організацю та об’єднання зусиль в підтримку подальшого розвитку футболу та вшанування футбольних традицій Житомира.

На спортивних майданчиках міста
За рахунок коштів міського бюджету управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради проведено ряд спортивних заходів:
Футбол.
В жовтні 2009 року на стадіонах загальноосвітніх закладів міста відбувалися ігри першості м. Житомира з футболу, які проводилася в рамках міських Спортивних ігор школярів 2009/2010 навчального року. Переможцями змагань стали вихованці ЗОШ № 6, ІІ місце посіли вихованці ЗОШ № 21, ІІІ місце вибороли вихованці Житомирського екологічного ліцею.
Баскетбол.
В спортивних залах Житомирського технологічного коледжу та автодорожнього коледжу відбулися ігри IV туру Чемпіонату м. Житомира з баскетболу серед чоловічих команд (перша ліга), які принесли наступні результати:
ЖАТК – Спалах 17 : 70 КІБІТ – ДЮСШ № 1 36 : 63
ЖІМС – ЖАДК 28 : 48 ХБК (СКАЙ) – Легіон 46 : 85
Злюки бобри – ЖВІНАУ 40 : 37 (ОТ) ЖТК – Олімп 51 : 74 

В спортивному залі «УТОГу» (пров. Парковий, 4) було проведено відкритий міський турнір з баскетболу серед аматорських команд, присвячений 65-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, в якому брали участь команди: «Тонус», «Меблевик» й «Злюки бобри». Переможцями змагань стали баскетболісти команди «Тонус», які завдали поразок з рахунком 54 : 51 (ОТ) команді «Злюки бобри», з рахунком 52 : 50 команді «Меблевик».
Турнір відбувся за сприяння голови Житомирської обласної організації УТОГ В.Г.Євіної.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове