Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465080
Прогноз погоди
Ситуацію із заблокованими рахунками «Теплокомуненерго» взяв під контроль Володимир Гройсман
21 листопада 2014 року 14:35
Сергій Сухомлин взяв участь у нараді щодо розблокування рахунків КП «Житомиртеплокомуненерго», яку днями проводив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як раніше повідомляв перший заступник Житомирського міського голови, рахунки КП «Теплокомуненерго» заблоковані за позовом ДК «Газ України». Існує 2 проблемних питання: ініціювання ДК «Газ України» судових процесів по стягненню необґрунтованої заборгованості та нарахованих штрафних і фінансових санкцій з житомирського «ТКЕ», а також заблоковані Державною виконавчою службою рахунки підприємства.

«Ця ситуація є системною для багатьох «Теплокомуненерго»  центральної та західної України. Такі дії спричиняють збитки в першу чергу НАК «Нафтогаз України», та порушують порядок розрахунків за поставлений природний газ згідно постанови КМУ від 18.06.14 № 217, а також призводять до зупинки теплопостачальних підприємств в опалювальний сезон», – говорить Сергій Сухомлин.

За словами першого заступника Житомирського міського голови під особистий контроль ситуацію взяв Віце-премєр-міністр України.

«В результаті зустрічі Володимиром Гройсманом  були дані вказівки напрацювати механізм по списанню штрафів, які нарахувала ДК «Газ  України». Для житомирського «Теплокомуненерго» ця сума становить близько 15 млн грн.  Державній виконавчій службі була дана вказівка розробити законний механізм зняття арешту з рахунків. Втім, там зайняли свою позицію, і не ідуть на зустріч. Тому 27 листопада Господарським судом Житомирської області буде розглядатися скарга КП «Теплокомуненерго» на дії виконавчої служби. Думаю в кінці місяця арешт з рахунків «Теплокомуненерго» буде знято», ­- наголосив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове