Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 477434
Прогноз погоди
У Житомирі відзначили День спільних дій в інтересах дітей
20 листопада 2014 року 18:17
20 листопада 2014 року в прес-центрі Житомирської міської ради відбувся «круглий стіл», приурочений Міжнародному дню спільних дій в інтересах дітей. Організатором заходу виступив Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
 
Учасниками круглого столу були батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, прийомні батьки, керівництво Житомирської міської ради, керівники служб, які займаються проблемами дітей та сімей, які потребують сторонньої допомоги.
 
Заступник міського голови Олександр Бочковський привітав прийомних батьків зі святом та вручив подяки за небайдужість до дитячої долі, високі досягнення у вихованні дітей, відданість справі, активну життєву позицію: «Я вам щиро дякую за теплоту вашої душі, яку ви віддаєте дітям. Ви вкладаєте в майбутнє нашої держави, нашого міста, і все, що вкладається від щирого серця, щирої душі, воно завжди сторицею вертається. Бажаю вам всі здоров’я, миру та злагоди в ваших домівках».
 
На зустрічі для прийомних батьків провели презентацію заходів щодо спільних дій в інтересах дітей, зокрема благодійної акції «Разом ми єдині» за участю дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей до Дня усиновлення.
 
Директор Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко поінформувала: «У місті сьогодні функціонує  5 будинків сімейного типу та 16 прийомних сімей, де знайшли сімейний затишок та батьківську любов 67 дітей. Всього у Житомирі нараховується в межах 62 тис сімей. Сьогодні на міському обліку сімей, які знаходяться в складних сімейних обставинах, перебуває 1066 сімей, в яких виховується 1723 дитини. Із них 22 – це сім’ї в яких батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки».

Також вона зазначила, що у нашому місті налічується 242 опікунські сім’ї, які виховують 294 дитини-сироти, але, на жаль, із них лише 89 дітей-сиріт, а 171 – соціальні сироти, тобто діти, батьки яких відносно позбавлені батьківських прав.  
 
Ольга Юрченко від імені усі присутніх вручила лист-звернення депутату Верховної Ради України Бориславу  Розенблату  з пропозиціями про внесення змін до законодавства про підвищення рівня відповідальності батьків у разі невиконання батьківських обов’язків.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare