Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5554
візитів всього: 482524
Прогноз погоди
Відбулося засідання міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення
23 жовтня 2009 року 15:27
23 жовтня 2009 року відбулося засідання міського координаційного комітету сприяння зайнятості населення з наступним порядком денним:
     1.   Про роботу приватних агентств по працевлаштуванню населення міста Житомира.
    2.   Дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці на підприємствах, в організаціях та установах міста.
   3. Про роботу, що проводиться в місті щодо легалізації виплати заробітної плати суб’єктами господарської діяльності.

Членами комітету було зазначено, що найголовнішою проблемою в трудових відносинах, яка останнім часом набула поширення, є приховування роботодавцями трудових відносин, котрі зумовлюються насамперед виплатою заробітної плати “в конвертах” і відповідно несплатою всіх обов’язкових відрахувань до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування. Це призводить до порушення закріпленого ст. 46 Конституції України права громадян на соціальний захист, у тому числі права на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, яке гарантується загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням за рахунок сплати страхових внесків. Така "тіньова" зайнятість спрямована проти людини, оскільки позбавляє її гарантованого права на працю, соціального, пенсійного та медичного забезпечення.

На засідання були запрошені 20 фізичних та 9 юридичних осіб, у яких перевірками встановлено порушення трудового законодавства: заробітна плата працівників нижча законодавчо встановленого мінімального рівня, використання праці найманих працівників без оформлення трудових угод. Також були запрошені керівники 6 приватних агентств по працевлаштуванню населення міста Житомира.

З фізичними особами проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання чинного законодавства та неприпустимості використання робочої сили з порушенням трудового законодавства та рекомендовано терміново, відповідно до чинного законодавства, оформити трудові договори з найманими працівниками.

На засіданні комітету була висвітлена інформація про роботу, що проводиться в місті щодо легалізації виплати заробітної плати суб’єктами господарської діяльності.

Прес-служба міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare