Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 464480
Прогноз погоди
Дільничні лікарі отримали нові автомобілі
19 листопада 2014 року 16:41
Дільничні лікарі отримали довгоочікувані автомобілі для обслуговування пацієнтів на дому. 27 автівок відтепер забезпечуватимуть швидку та вчасну доставку лікаря на виклик хворого. Загалом, у медичних установах Житомира налічується 218 дільниць, з них 63 – «машинні». Станом на початок року в міських лікарнях налічується 59 автомобілів, з яких списанню підлягають  42, а взагалі необхідно 108. Автопарк міських лікарень та поліклінік не оновлювався довгий час. Найстаріші автомобілі 1985-го року випуску, багато автівок 90-их років, найновіші – 2006-го, автомобілі марки «Таврія», та й тих всього три. Питання відсутності авто для дільничних лікарів – це питання, перш за все, здоров'я і  життя мешканців міста Житомира, вважає перший заступник міського голови Сергій Сухомлин: «На початку року лікарі, головні лікарі міських лікарень просили розглянути можливість щодо виділення їм грошей для придбання хоча б 2-3 автомобілів для кожної лікарні. В принципі, проблему завжди потрібно вирішувати комплексно і тому ми змогли знайти в бюджеті ресурси і виділили 2,7 млн.грн.  27 автівок вже на даний момент передані нашим лікарням».
 
Кількість викликів до хворих на дому в 2013 році становила 450 тис. 320, навантаження на одного лікаря, в середньому, в день складало 8-9 відвідувань. Окрім сімейних лікарів, до хворих та лежачих пацієнтів потрібно доставити лаборантів, масажистів, спеціалістів різного профілю: хірургів, невропатологів та ін., медсестер для встановлення крапельниці або зробити кардіограму. Авто для цих потреб – життєва необхідність, говорить  Олена Піковська, завідувач відділенням загальної практики (сімейна медицина): «Взимку, в епідемію дуже багато викликів, лікарі просто розриваються, вони до ночі ждуть ці машини, на одну машину по 5-6 лікарів. Взяти Таврію, що таке Таврія, взимку в шубі туди сісти шістьом лікарям. Це нереально. Проблеми були дуже великі».
 
Заступник головного лікаря КУ «ЦМЛ №2» з поліклінічного розділу роботи Людмила Бондаренко каже, що для них це справжнє свято, на їх Богунський рацон виділено 10 нивеньких автівок марки daewoo sens і відтепер в таких віддалених точки, як Крошня, Богунія та Мальованка хворий не чекатиме лікаря годинами: «Звичайно, що сьогодні ми отримали ці автомобілі, які нам допоможуть надавати якісну медичну допомогу населенню вдома. І дуже задоволені цим і дякую житомирській міській раді, скористаюсь нагодою за чуйність, за увагу до наших проблем і за таку гарну допомогу для нас».
 
Загалом, машини будуть розподіленні між дитячою та дорослою дільничною мережею.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове