Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 482373
Прогноз погоди
Енергоефективність та енергозбереження – правило №1 в будинках ОСББ
19 листопада 2014 року 14:57
На необхідності економії енергоресурсів неодноразово наголошував перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. За його словами енергозбереження, в теперішніх економічних умовах, це питання незалежності держави. Саме тому міська влада працює над впровадженням енергоефективних проектів, в першу чергу – термомодернізації бюджетних установ, таких як заклади освіти та медицини.

Відповідально до питання енергозбереження в Житомирі ставляться і ОСББ. Начальник управління муніципального розвитку Артем Ражев зазначив, що об’єднання співвласників багатоквартирних будинків активно проводять енергоефективні заходи.

«ОСББ проводять заміну вікон в під’їздах на пластикові, заміну вхідних дверей, заміну ламп розжарювання на енергозберігаючі та встановлення добового таймеру автоматичного керування освітлення сходових клітин, утеплення мереж опалення тощо. Основна мета даних робіт – створення енергоефективних будинків, що є однією з базових складових енергозбереження», – наголошує Артем Ражев.

За словами начальника управління муніципального розвитку, одним із основних способів економії теплової енергії є зниження рівня теплових втрат і надходжень тепла через зовнішні конструкції будівельних споруд. Відомо, що загальні втрати теплової енергії в приміщеннях (квартира, будинок тощо) через різноманітні зовнішні фактори можуть сягати до 40%. Натомість відсутність подібних втрат дозволяє знизити енергоспоживання до 30%.

«Попередити або ліквідувати різного роду втрати тепла можна, якщо провести якісний енергоаудит будівель, – продовжує Артем Ражев. – Таку нагоду отримали 2 житомирські ОСББ в результаті участі у Всеукраїнському форумі ОСББ, який проходив минулого місяця у м. Львові.  Це дасть можливість ОСББ знати, над чим працювати далі», – каже Артем Ражев.

Окрім створення енергоефективних будинків житомирянам необхідно відповідально ставитися до енергозбереження у побуті.

«Ці прості речі допоможуть досягти економії енергоресурсів, скорочення виплат по рахунках за комунальні послуги  та захисту навколишнього середовища. Якщо брати глобальніше – це крок на зустріч енергетичній незалежності держави», – каже начальник управління муніципального розвитку Артем Ражев.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare