Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477449
Прогноз погоди
"Ми йдемо на вимушені кроки аби забезпечити житомирянам тепло", – Сергій Сухомлин
17 листопада 2014 року 17:21
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №296 від 9.07.2014 по розподілу природного газу між теплопостачальними організаціями Житомирської області та КП «Житомиртеплокомуненерго» було виділено 57 млн н.м3 газу, що становить 58% від необхідної кількості.

Задля підтримання належного температурного режиму у закладах соціальної сфери та житлових будинках КП «Житомиртеплокомуненерго» доводиться перевищувати ліміти газу, які затвердив Кабмін.

Для прикладу, згідно ДСТУ при температурі -0,8С споживання газу повинно складати – 528,682 н.м3. Цього року при такій температурі 2 листопада «Житомиртеплокомуненерго» змушено було давати 371,296 н.м3, що не є достатнім для дотримання норм температурного режиму згідно з ДСТУ. Поряд з тим, газоспоживання навіть у таких розмірах майже вдвічі перевищує ліміти газу.

«В минулому році «Теплоккомуненерго» зекономило близько 15 % газу. Від рівня споживання газу за минулий рік ми отримали ліміт менший на 30% ніж у 2013-му. Тому ситуація достатньо важка. Минулого місяця ми дотрималися ліміту та досягли навіть значної економії. Місто за жовтень зекономило близько мільйона кубів. Зекономлений газ за жовтень на листопад, на жаль, не переходить. Цього місяця ліміт газу на добу не повинен перевищувати 250 тис. кубів», – говорить перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

За словами Сергія Сухомлина минулого року при температурі +2,4С «Теплокомуненерго» споживало 439 тис н.м3. Цього року при температурі +2,5С градусів – 199 тис. н.м3.
Дотримуватися лімітів було можливим за рахунок відключень теплопостачання вдень. Втім, внаслідок зниження середньодобової температури повітря прийнято рішення здійснювати теплопостачання безперервно.

«Сьогодні було прийнято рішення не відключати котельні вдень. Ми розуміємо, що йдемо на порушення. Але в таких умовах житомиряни не повинні жити. Наше завдання забезпечити комфортний температурний режим в садочках, школах та лікарнях. Ми змушені іти на цей крок, тому що з настанням холодів температура в закладах освіти та медицини не перевищить +12 С. Завтра це питання підніматимемо на нараді з Віце-прем’єр міністром Володимиром Гройсманом», – наголошує Сергій Сухомлин.

Також перший заступник міського голови повідомив, що у 2014 році рівень розрахунку за спожитий газ становить 112%. Окрім того,  борг КП «Житомиртпелокомуненерго» перед НАК «Нафтогаз України» зменшено майже у 2 рази.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare