Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5566
візитів всього: 481473
Прогноз погоди
Завершено заміну мереж по вул. Михайлівській
17 листопада 2014 року 14:26
Як раніше повідомляв перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин, проекти заміни мереж було переглянуто, завдяки чому вдалося застосувати новий підхід, який забезпечив не лише високу якість мереж, але й дозволив витратити на проведення робіт менше коштів міського бюджету. Заміна мереж на вул. Михайлівській здійснювали два комунальних підприємства «Водоканал» та «Теплокомуненерго».

Роботи по санації водогінних мереж по вул. Михайлівській було здійснено протягом 20 днів. Загалом, методом безтраншейної заміни труб було оновлено 370 м водогінних мереж діаметром 90 мм. Здійснено заміну підвідних труб, замінено запірну арматуру. Вартість робіт склала 538 тис. грн. У той час, коли за попереднім проектом заміна водогінних мереж становила б 1 млн. 952 тис. 213 грн.

«Використовуючи метод санації, ми  зменшили  вартість робіт із  заміни водогінних мереж на 1 млн. 414  тис. 213 грн. Поряд з тим, провели роботи без створення незручностей для мешканців міста. Масштабні ремонтні роботи із застосуванням важкої техніки, могли б стати для старовинної вулиці та городян обтяжливими  та вкрай некомфортними, оскільки на довгий час призупинили б активне життя вулиці, її затишних кав'ярень  та установ», – говорить перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

КП «Теплокомуненерго» було здійснено реконструкцію теплових мереж по вул. Михайлівській.  Замінено 308 метрів старих труб теплопостачання на нові в ППУ ізоляції 325 діаметру та засувки 300 діаметру.Труби в ППУ ізоляції — це сталеві труби попередньо теплогідроізольовані пінополіуретаном з зовнішньою оболонкою із поліетилену.

«Переваги таких труб полягають у кращій теплоізоляції, безканальному прокладанні, заводській ізоляції. Застосування такого методу дало змогу швидше виконувати роботи по заміні та покращити рівень якості послуг із теплозабезпечення», – говорить перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

На заміну теплових мереж  було витрачено 1 млн. 280 тис. 769 грн. 80 коп.

«Ми показали приклад сучасного підходу до ефективного використання бюджетних коштів та застосування нових, європейських стандартів у питаннях заміни комунікацій на вулицях міста», – зазначає Сергій Сухомлин.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare