Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481518
Прогноз погоди
Міська влада на шляху до публічності
12 листопада 2014 року 10:49
Житомирська міська рада отримала результати моніторингів публічності та відкритості, проведені різними громадськими організаціями - Центром політичних студій та аналітики і Громадянською мережею ОПОРА.
 
Громадянська мережа ОПОРА виміряла Індекс публічності місцевого самоврядування Житомира – 43%, де індекс публічності виконавчих органів ради – 45%, міського голови – 44% та депутатського корпусу – 40%. Це 18 показник із 24 міст обласного значення.
 
За дослідженнями Центру політичних студій та аналітики, Житомирська міська рада є лідером відкритості, поряд із Запорізькою та Рівненською міськими радами.
 
«Дослідження виявили ряд недоліків у публічності та відкритості Житомирської міської ради, виконавчих органів ради та міського голови. І на відміну від звичайної критики у бік влади, ці громадські обєднання дають нам багато порад, рекомендацій та пропозицій, як забезпечити належний рівень доступу до інформації, стати публічнішим», - зазначила начальник управління по зв’язках з громадськістю міської ради Світлана Прокоф’єва.
 
Також С.Прокоф’єва поінформувала, що у Житомирі переймали інші міські ради досвід оприлюднення матеріалів регуляторної діяльності, унікальним є і розділи на веб-сайті міської ради «Інформація про виконання бюджету», де подається звіт щодекади та щомісячно. Нещодавно на виконання Закону України «Про очищення влади» на сайті з’явився новий розділ «Очищення влади», у розділі «Вакансії» постійно оновлюється інформація щодо оголошених конкурсів на заміщення вакантних посад, оприлюднено порядок та умови проходження конкурсу, вимоги до кандидатів та необхідні документи.
 
В.о.міського голови Любов Цимбалюк підписала окреме доручення щодо вивчення матеріалів досліджень, проведених громадськими організаціями, усунення недоліків та забезпечення належного рівня доступу до публічної інформації та публічної влади.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare