Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 465118
Прогноз погоди
Житомирськими зупинками зацікавилися у Вінниці
7 листопада 2014 року 10:09
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин повідомив, що нові зупинки європейського зразка, які нещодавно почали встановлювати у Житомирі, зацікавили колег з Вінниці.

Як раніше повідомлялося, наше місто стало першим обласним центром, де встановлюються зупинки, обладнані електронним табло  з індикацією прогнозу часу прибуття транспортних засобів.
 
Окрім додаткових зручностей для житомирян, встанволення зупинок такого типу дозволить здійснювати контроль за рухом комунального транспорту та маршрутних таксі приватних перевізників.
 
Серед інших переваг нових павільйонів - мапа, позначення місця розташування зупинки в системі міста, точка доступу до мережі інтернет через Wi-fi, зарядні пристрої для різних видів мобільних телефонів, контейнери для роздільного збору сміття.
 
«Ми часто згадуємо приклад Львова чи Вінниці, ці міста люди називають європейськими. Днями до нас зателефонували колеги з Вінниці. Нас запросили  для того, щоб ми презентували свої зупинки, Вінниця ними дуже зацікавилася. Це досить приємний момент. Він ще раз доводить те, що і Житомир може бути прикладом для інших міст», – зазначив Сергій Сухомлин.

За словами першого заступника міського голови, проаналізувавши переваги та недоліки нової зупинки, представники влади та компанії, яка їх надає, прийняли рішення дещо змінити павільйони, які будуть встановлюватися в подальшому.

«Ми дійшли висновку, що зупинки потрібно збільшити. Відтак їх зроблять довшими, будуть встановлені 2 лавки. Як і планувалося з часом, в рамках програми «Безпечне місто», також будуть встановлені 2 камери відеоспостереження», – розповів Сергій Сухомлин.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове