Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5566
візитів всього: 481474
Прогноз погоди
Житомиряни обговорили майбутній вигляд Михайлівської
3 листопада 2014 року 17:30
У неділю, 2 листопада 2014 року, на вулиці Михайлівській відбулися громадські обговорення конкурсних матеріалів по реконструкції вул. Михайлівської та пропозицій по встановленню пам’ятника Олегу Ольжичу на розі вулиць Перемоги і Олега Ольжича.

Свою думку мешканці  міста мали змогу залишити в письмовому вигляді, її врахує жюрі при виборі роботи, розповідає начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова: «Ми хочемо зібрати і пропозиції, і зауваження, і побачити загальне враження людей взагалі на те, що ми плануємо робити в місті. Для цього саме проводимо сьогодні, у вихідний день, коли люди мають можливість, гуляючи містом, побачити, які зміни відбуватимуться в місті».
 
Член Національної Спілки архітекторів, краєзнавець Георгій Мокрицький зауважив, що це вперше, коли архітектори вийшли обговорювати плани та радитись з населенням: «Цей етап в історії Житомира відбувається вперше. Ніхто і ніколи не виходив на вулицю, не ставив проекти і не цікавився думкою людей. Я вже сам почув багато слушних пропозицій».
 
Серед людей були й такі, що висловлювались проти вирубки дерев на Михайлівській, яких не має бути на вулиці згідно проектів,  але Георгій Мокрицький заспокоює та роз’яснює: «Залишити в такому вигляді, як є - це неправильно, це ж ліс. Вулиця з рядовою забудовою європейського зразка  такою, якою є Михайлівська, має озеленюватись специфічно. Тому що зараз перспективу вулиці формує не забудова, а рядові насадження. Тут виникає запитання, що головне: архітектура на цій вулиці, чи посадка дерев. Звичайно, що архітектура. Тому у проектах пропонується довільне розміщення невеликих зелених насаджень, які не будуть сперечатися з перспективою забудови, яка є головною. Більшість людей, що підходять – погоджуються з такою думкою».


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare