Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 482019
Прогноз погоди
У Житомирі відкрили «Кабінет людини літнього віку»
22 жовтня 2014 року 18:11
21 жовтня  у приміщенні КП «Аптека №127» відбулося відкриття "Кабінету людини літнього віку". Даний захід проходив  в рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи «60+ Кардіо».
 
На урочистому відкритті були присутні заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, голова правління Асоціації превентивної та антиейджинг медицини Ольга Барна, завідувач комунального підприємства «Аптека №127» м. Житомира Владислав Козловський, представники Житомирського інституту медсестринства, громада міста.
 
Заступник Житомирського міського голови О.Бочковський наголосив: «У місті нараховується близько 80 тисяч пенсіонерів. Багато з них мають серцеві захворювання та пов’язані з цим недуги. Це перший подібний кабінет в Житомирі, і це гарний та важливий проект – консультації можуть попередити розвиток хвороби».
 
За словами завідувача КП «Аптека №127» Владислава Козловського кабінет  надаватиме безкоштовні послуги, призначення лікарських засобів не відбуватиметься.
 
«Кабінет є діагностичним, ми повинні надати людині основні характеристики її здоров’я, а далі у нас є інші медичні заклади, де лікарі мають право призначати лікарські препарати. Тут ми тільки направляємо», - зауважив Владислав Козловський.
 
Голова правління Асоціації превентивної та антиейджинг медицини Ольга Барна зазначила: «Серцеві захворювання – це причина №1 смертності, інвалідності серед дорослого населення це захворювання, з яким треба боротися. Відкриття таких кабінетів - це пошук шляхів, як дожити до активного довголіття».
 
У «Кабінеті літнього віку» прийматиме лікар-кардіолог, який визначатиме фактор ризику серцево-судинних захворювань: вимірюватиме тиск, вагу та зріст людини. У разі наявності ризику людині, що звернулася за консультацією, буде видана відповідна анкета.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare