Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 477172
Прогноз погоди
Залучення інвестицій - економічний розвиток Житомира
3 жовтня 2014 року 12:45
Чи готові на сьогодні інвестори в умовах кризи в державі та війни на Сході країни вкладати свої кошти і будувати підприємства в Житомирі? На цьому питанні зосередив увагу журналістів перший заступник міського голови Сергій Сухомлин під час прес-конфернеції. Він розповів, що на сьогодні є декілька інвестиційних проектів, які знаходяться на стадії опрацювання, а декілька – на вже стадії впровадження: «На разі ми ведемо переговори із двома європейськими компаніями щодо інвестицій та можливостей створення заводів з виготовлення сонячних панелей. Це швецька та німецька компанії».
 
Крім цього, зауважив Сергій Сухомлин, у зв’язку з подіями в державі спостерігається тенденція, коли інвестори зі Сходу України готові переносити підприємство в центральну частину країни.
 
«Практично вже прийнято рішення щодо будівництва в Житомирі заводу з виробництва металевого листа з полімерним покриттям. Це інвестиції у розмірі 22 млн. дол. США. Це найсучасніше підприємство, завод, який було побудовано 2 роки тому в місті Алчевськ. Ми всі розуміємо в яких умовах працює інвестор в Алчевську, тому ми змогли переконати власників і разом було прийняте рішення аби перенести підприємство в Житомир. Завод буде будуватись з «нуля», термін будівництва 18 місяців. Пізніше, коли ми підпишемо всі необхідні документи, зробимо окрему презентацію», – констатує Сергій Сухомлин.
 
Крім того, 24 вересня на сесії міської ради депутати підтримали рішення «Про інвестиційні договори», згідно якого інвестор ТОВ «ЛНК» реалізовуватиме проект дегазації полігону твердих побутових відходів. За технологією, яку впроваджує компанія, результатом дегазації ПТПВ  є вироблення електроенергії. Також значно знизиться пожежонебезпека ПТПВ, будуть створені робочі місця.
 
«До всього, місто буде ще отримувати 10% прибутку компанії від реалізації електроенергії  по зеленому тарифу. Потужність цієї станції складатиме 1МВт, отже можна підрахувати – при діючому на сьогодні зеленому тарифі це буде, приблизно, від 60 до 100 тис.грн. надходжень до міського бюджету в місяць. Місто навіть не виділяє землю під даний проект, для його організації інвестору необхідно 6 соток землі, він її отримав в Оліївській сільраді. Житомир з цього проекту отримує лише плюси», – констатує Сергій Сухомлин.
 
Сергій Сухомлин розповів, що в найближчий час ми побачимо реалізацію ще одного серйозного інвестиційного проекту.
 
«Якщо все піде по графіку, то вже за три місяці вийде перший трактор, який буде випущено на нашому танковому заводі. Для того, щоб реалізація даного проекту була можливою, ми разом з головою Облдержадміністрації їздили на зустріч до голови УкрОборонПрому Романа Романова. Вже досягнуто попередніх домовленостей. Також з цього питання в мене була зустріч разом з інвесторами, з головою правління Ощадбанку Андрієм Пишним, так як стоїть питання гарантій з боку українських банків», – поділився перший заступник міського голови.
 
Організувати крупно-вузлову зборку сільгосптехніки в Житомирі готова канадська компанія. Перший контакт з інвестором відбувся приблизно 1,5 місяця тому, продовжив Сергій Сухомлин.
 
«Вони обирали між Херсоном та Житомиром і завдяки тому, що добре спрацювали і місто, і область, і посприяв перший заступник глави адміністрації Президента Геннадій Зубко, вдалося переконати їх і звернути увагу саме на наше місто»,– підсумував перший заступник міського голови.
 
Під час прес-конференції Сергій Сухомлин підняв питання про ще один інвестиційний проект. Але за те, щоб з даним інвестором підписати меморандум про співпрацю депутати під час 39 сесії не проголосували. Інвестиційний проект, презентований на сесії передбачав ремонт греблі та будівництво на ній міні гідроелектростанції. Перший заступник міського голови переконаний, депутатам необхідно більше часу, щоб розібратись з запропонованим проектом: «Всі, напевне, пам’ятаєте, як минулого року на сесію виносили питання про передачу земельної ділянки поблизу греблі в 2,5 Га землі. Інвестору, який тоді заходив, за технологією була необхідна така ділянка землі і він брав на себе зобов'язання поетапно відремонтувати греблю. Інвестор, що презентував свій проект на останній сесії цього року – це українсько-шведське підприємство, воно вже має ряд реалізованих проектів в Україні. Вони запропонували наступні умови: необхідна ділянка для організації гідроелектростанції – лише 40 соток землі , а серед зобов’язань – капітальний ремонт греблі за власний рахунок. Це економить серйозні кошти міського бюджету (було заплановано на капітальний ремонт греблі 13 млн. грн.) Крім того, вони віддають 20% електроенергії на КП «Житомирводоканал» у вигляді реалізації сонячного парку на території підприємства. Тобто, вони будують сонячну станцію протягом 6 місяців на «Водоканалі» потужністю 320кВт.  Так як у підприємства є проблеми через неспроможність постійно вчасно сплачувати за спожиту електроенергію, 320 кВт дуже важливі для нашого КП «Житомирводоканал».
 
Сергій Сухомлин висловив сподівання, що депутати міської ради вивчать даний проект, він пройде через всі депутатські комісії, буде можливість внести його на наступну сесію міської ради і інвестиційний проект отримає підтримку в депутатському корпусі.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare