Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 52
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482689
Прогноз погоди
Попри все опалювальний сезон в м. Житомирі розпочався!
19 жовтня 2009 року 17:40

Міська влада м. Житомира за квітень-жовтень 2009 року без державної допомоги підготувала всі елементи теплопостачання міста до початку опалювального сезону.

Наведемо пряму мову заступника директора ДК «Газ України» з питань газопостачання та розрахунків Михайла Віталійовича Заславського:

«Дякую за відмінну роботу всім працівникам «Житомиртеплокомуненерго». Під час кризи та катастрофічного недофінансування державою цієї не простої галузі ви зробили все щоб підготувати Житомир до зими».

На заваді вчасного початку опалювального сезону став борг за спожитий в попередні роки газ. КП “Житомиртеплокомуненерго” винен ДК “Газ України” майже 41 мільйон грн. Тобто, кожен житомирянин з немовлятами включно, винен за газ майже 150 грн. Структура цього боргу:

· 24 млн. грн. – заборгованість населення;

· 12 млн. грн. – заборгованість підприємств та установ;

·  5 млн. грн. – штрафні санкції.

Як показали вибіркові перевірки, найкращі платники комунальних платежів – пенсіонери. Майже 100% платять за газ найбідніші мешканці міста. Левова частка заборгованості виникла у людей з статками вище середнього. Комунальники працюють з боржниками, на сьогодні суди видали приписи по стягненню 20 млн. грн. боргу. Приписи є, а результатів виконавча служба, яка не підпорядкована міському голові, майже не дає. Наші закони працюють на захист … боржника. Тому людина, яка пересувається містом на "Мерседесі", яка звикла не платити своїм працівникам, не платить і за газ.

Михайло Заславський 19 жовтня 2009 р. на відкритому спільному засіданні Житомирського виконавчого комітету звинуватив міського голову та депутатів міськради в зростанні боргів за спожитий газ. Виникає питання, в чому вина міської влади? Держава не дає коштів, не дає гарантій під кредити. Населення зубожіє, а монополісти на кшталт ДК «Газ України» вимагають погашення боргів. Знову стара пісня – уряд зробив все, як слід, а міська влада як завжди щось не доробила, чи щось переробила не так…

Мабуть урядовці мріють, щоб міський голова всупереч закону почав відбирати в боржників майно і квартири, відрізав газові  труби та перекривав крани.

Міський голова Віра Шелудченко діяла і буде діяти виключно в правовому полі. Треба змінювати недолуге законодавство та припинити хибну практику в усьому робити крайніми міську владу.

Попри все, між “Житомиртеплокомуненерго” та ДК “Газ України” досягнена домовленість і опалювальний сезон в Житомирі розпочнеться завтра. В оселях та школах міста буде тепло, а от проблема боргу та платежів за газ залишається.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare