Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5526
візитів всього: 464708
Прогноз погоди
Житомир взяв участь в засіданні Національної консультативної ради
30 вересня 2014 року 18:05
29 вересня 2014 року представники департаменту бюджету та    фінансів міської ради - директор Гаращук С.П. та заступник директора Прохорчук Д.А. взяли участь в засіданні Національної консультативної ради з питань ефективного управління державними фінансами.

Засідання проведено в рамках довготривалої співпраці міста з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень по проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» за участю представників секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Київського національного торговельно-економічного університету та фінансових органів міських рад.

У ході засідання обговорено законопроекти щодо змін до Бюджетного та Податкового кодексів України, які передбачають децентралізацію державних фінансів та збільшення фінансової спроможності місцевих бюджетів. Учасники обговорення висловили пропозиції щодо удосконалення казначейського обслуговування місцевих бюджетів, необхідності збереження ресурсного потенціалу бюджету розвитку. Крім того, звернуто увагу на проблему фінансового забезпечення дорожнього господарства, закладену в проекті змін до бюджетного законодавства, оскільки передбачається скасування державної субвенції на утримання та ремонт доріг. Якісний стан доріг є важливою передумовою впровадження реформ у багатьох сферах суспільних відносин.

Всі учасники ради висловили пропозиції щодо необхідності проведення більш широкої роз’яснювальної роботи щодо основних положень змін до бюджетного та податкового законодавства як серед працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування так і серед громадськості.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове