Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 477432
Прогноз погоди
Демонтаж незаконно встановлених МАФів продовжується
19 вересня 2014 року 12:37
У Житомирі демонтовано більше 20 незаконно встановлених тимчасових споруд. Відповідне рішення було прийнято виконавчим комітетом міської ради. Зокрема, від малих архітектурних форм, що встановлені самовільно або з відхиленнями від дозвільної чи погоджувальної документації, звільнено Старий Бульвар. Там демонтовано 4 МАФи. Ще одну тимчасову споруду її власник вивіз власноруч. Втім, залишається ще кілька тимчасових споруд, з демонтажем яких виникли певні складнощі.
 
«Є малі архітектурні форми, в яких вже зроблені фундаменти. Тому виникають певні правові колізії. У разі демонтажу таких форм ми порушимо власне конструкцію. Після чого її власники можуть пред’являти претензії до міської влади стосовно завдання шкоди їх майну. Це питання буде окремо опрацьоване на виконкомі», – говорить Сергій Сухомлин.
 
Безперечно, і в європейських містах стоять малі архітектурні форми, каже перший заступник міського голови, але там вони мають абсолютно інший зовнішній вигляд та будову конструкції: «Не можна перетворювати місто на смітник. А підприємцям не варто спекулювати тим, що вони створюють нові робочі місця, купити цей кіоск, встановити його де їм заманеться і заробляти таким чином кошти. В будь якому випадку у місті повинен бути порядок».
 
Власникам незаконно встановлених тимчасових споруд були направлені листи з вимогою добровільно демонтувати конструкції, нагадує перший заступник міського голови. Частина підприємців  вимогу виконала. Інші тепер повинні будуть сплатити штрафи та покрити втрати комунального підприємства «Інспекція з благоустрою», яке здійснювало демонтаж. Тим підприємцям, які в подальшому планують встановити МАФ, Сергій Сухомлин радить звертатися  в управління архітектури: «На даний момент вже прийнята комплексна схема. На її основі визначені певні обмеження. Місто розділене на три зони і в кожній з них є свої обмеження. Підприємець може прийти в управління архітектури, написати заяву, отримати всі документи і на законних підставах займатися своєю підприємницькою діяльністю».
 
Відповідно до рішення виконкому демонтажу підлягають 84 тимчасові споруди. Робота триває.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare