Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482713
Прогноз погоди
Представники житомирської влади – студентам
15 жовтня 2009 року 17:09

15 жовтня 2009 року у рамках Європейського тижня місцевої демократії Житомирське регіональне відділення Асоціації міст України за підтримки міської ради провело освітньо-виховний захід «Особливості місцевої демократії: представники житомирської влади - студентам».

Перед студентами історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка виступили міський голова Віра Шелудченко, представник Асоціації міст України та асистент кафедри філософії О. О. Фаріон, працівники міськвиконкому.

Зокрема, міський голова В. Т. Шелудченко поінформувала молодь про діяльність органів місцевого самоврядування, громадський рух «Громади вимагають», міську програму «Турбота», Хартію про співпрацю органів місцевого самоврядування м. Житомира з неурядовими громадськими організаціями.

            “Сьогодні я з радістю допоможу вам розширити свою базу знань про нашу Житомирську міську раду. Ви познайомитеся з її представниками, можете при бажанні задати їм питання”. - розпочала свій виступ Віра Тимофіївна і додала: “У міського голови велика кількість зобов’язань, значно менша - повноважень і, на жаль, обмежений міський бюджет. Оскільки наша Батьківщина переживає складний період, у всіх українських мерів є велика кількість спільних проблем. Але кожен міський голова розуміє свою відповідальність перед власною громадою. Разом з моєю командою ми реалізовуємо виключно наші житомирські проекти для покращення життя жителів міста, а саме:

-       Вже білше 5 років діє громадська організація “До ладу”, яка допомагає усім житомирянам вирішувати питання пов’язані з діяльністю місцевої влади.

-        Нещодавно нами започаткований громадський рух “Громади вимагають”, де ми від імені громади налагоджуємо співпрацю з кандидатами у президенти.

-        Успішно реалізовується програма для малозахищених верств населення “Турбота”)”.

О. О. Фаріон закликала учасників заходу бути активними і в навчанні, і у суспільно-політичному житті. Для того, щоб оцінити діяльність влади – необхідно знати її повноваження та слідкувати за результатами діяльності. Було підкреслено, що кожен має можливість не лише спостерігати результати усього вищевказаного, а й долучатися особисто до покращення життєдіяльності м. Житомира. Для цього в кожного бажаючого студента є перспектива навчатися в школі місцевого самоврядування, заходити на сайт Житомирської міської ради, відвідувати різноманітні заходи ЖМР, звертатися до влади зі своїми пропозиціями.

Заступник директора юридичного департаменту Житомирської міської ради М. А. Кукса, виступаючи перед студентами, зупинився на структурі місцевого самоврядування, його змісті, особливостях української демократії.

Начальник управління муніципального розвитку міської ради О. М. Круківський розповів про засади демократії та місцеве самоврядування в США, європейських країнах.

О. В. Черняк, випускник історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка, нині адміністратор Єдиного дозвільного центру Житомирської міської ради поділився зі студентами ВУЗу досвідом навчання у «Школі місцевого самоврядування» та наголосив на важливості активної позиції молоді до життя.

 

 

 

Прес-служба міської ради

 







Указу Президента України "Про Європейський тиждень місцевої демократії" №922/2007 від 27.09.2007 року, Європейський тиждень місцевої демократії проводиться кожного року у тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування в 1985 році.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare