Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464532
Прогноз погоди
Учасники XIV Міжнародного Катинського рейду у Житомирі
30 серпня 2014 року 20:09
Сьогодні, 30 серпня, в рамках XIV Міжнародного Катинського рейду - щорічного мотопробігу, присвяченого пам’яті польських громадян, які загинули у Другій світовій війні й поховані за межами батьківщини, Житомир відвідали близько 90 байкерів з Польщі, США, Німеччини, Литви та Чехії.

Цього року рейд стартував 23 серпня, загалом мотоциклісти подолають близько 7 тисяч кілометрів. Мотобайкери відвідують міста компактного проживання поляків у різних країнах, а також меморіали й історичні пам’ятки. Впродовж трьох тижнів вони відвідають Росію, Литву, Україну, Білорусь й скрізь покладатимуть квіти до місць поховань польських воїнів.

Свій візит до  Житомира учасники Катинського рейду розпочали з відвідування  пам’ятника Івану Павлу II.

На урочистому покладанні квітів також були присутні Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, в.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, заступник міського голови Олександр Бочковський, голова Житомирської обласної спілки поляків Вікторія Лясковська-Щур, житомиряни та гості міста.

Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек зауважив: «Житомир завжди нас гостинно зустрічає. Тут присутня чудова атмосфера, настрій», а також подякував за гарний прийом керівництву міста.

Учасники мотопробігу вручили в.о. міського голови Любові Цимбалюк почесну відзнаку XIV Міжнародного Катинського рейду.

«Ми раді вас вітати на нашій землі, у Житомирі. Запрошуємо вас щороку відвідувати наше місто»,- привітала гостей  польською та українською мовами в.о. міського голови Любов Цимбалюк та побажала: «Усім мирного та чистого неба, а  вам шановні гості гарної подорожі!».

Учасники XIV Міжнародного Катинського рейду також поклали квіти на могили батьків Ігнація Яна Падеревського та зустрілися з  земляками. Після чого колона мотоциклістів вирушила до Бердичева.

 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове