Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 464436
Прогноз погоди
Підготовка будинків та економія електроенергії – наближається опалювальний сезон
15 серпня 2014 року 11:57
Нарада з головами ОСББ за участі заступника міського голови Едуарда Кругляка, начальника управління муніципального розвитку Артема Ражева, голови асоціації ОСББ Житомира Ігоря Скоропада та керівника теплової інспекції при КП «Житомиртеплокомуненерго» Бориса Бондарчука відбулася в приміщенні міської ради. На зустрічі обговорювалися особливості підготовки житлових будинків до опалювального сезону 2014-2015 рр.

«Ситуація наразі дуже жорстка. Поки що, коли за вікном 32°С, ми цього не відчуваємо. Але  такого опалювального сезону, на який ми очікуємо,  в моїй практиці ще не було. Тому, до його підготовки всім без виключення потрібно ставитися з посиленою відповідальністю», – зазначив Едуард Кругляк.

Заступник міського голови з питань ЖКГ звернув увагу голів ОСББ на те, що відповідно до правил підготовки теплового господарства до опалювального періоду, паспорти  готовності будинку до роботи в опалювальний період повинні бути здані до 15 вересня, за місяць до офіційного початку опалювального сезону.

«Протягом місяця, який залишається до опалювального сезону будуть виконуватися роботи по усуненню зауважень, наданих тепловою інспекцією. Тому просимо паспорти надати до 15 вересня», – повідомив Едуард Кругляк.

Також увагу присутніх звернули на те, що окрім забезпечення належних умов для початку опалювального періоду, варто подбати про те, щоб тепло якомога довше зберігалося у будинках.

«Ми повинні провести заходи, що сприятимуть енергозбереженню.  Серед них – встановлення подвійного скла на вікнах у під’їздах, проведення ізоляції мереж теплопостачання, утеплення труб опалення в теплових вузлах та підвалах, заміна дверей в під’їздах та підвалах, утеплення горища та утеплення фасаду будинків», – звернувся до голів ОСББ начальник управління муніципального розвитку Артем Ражев.

Також до голів ОСББ звернулися з проханням провести з власниками квартир бесіді щодо економного використання електроенергії.

«“Житомиробленерго” просить мешканців нашого міста без зайвої потреби не вмикати потужні електроприлади та обмежити використання електроенергії у години найбільшого навантаження, а саме: з 08:00 до 11:00 та з 20:00 до 23:00. Є відповідне доручення Міненергетики. В цей час рекомендується не включати кондиціонери, електробойлери та решту енергоємних електроприладів. Неконтрольоване використання потужних електроприладів перевантажує енергосистему. Тому, необхідно забезпечити зниження споживання електроенергії до встановленого рівня», – наголосив голова асоціації ОСББ м. Житомира Ігор Скоропад.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове