Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5544
візитів всього: 464509
Прогноз погоди
Тимчасові переселенці народжують у Житомирі
14 серпня 2014 року 17:24
8 серпня 2014 року на світ з’явився Данило. Його мама Наталія у свої 22 роки, будучи вагітною, була вимушена залишити рідну домівку в м. Горлівка Донецької області та тимчасово переїхати на терени Житомирщини. Породілля до пологів проживала на території табору «Віра. Надія. Любов», що в Зарічанах.

Привітати жінку з народженням сина, в день виписки  14 серпня, до пологового відділення КУ «Центральна міська лікарня №1» приїхав Сергій Сухомлин. Перший заступник Житомирського міського голови подарував маленькому Данилові візочок та звернувся до породіллі з побажаннями скорішого возз’єднання всієї родини, так як чоловік Наталії залишився на Донеччині.

«Ми раді, що Наталія народила саме в Житомирі. Всі ми віримо, що скоро все закінчиться і мама з  сином поїдуть додому. Поки жінка з немовлям житиме в готелі Житомир, де для неї створені всі необхідні умови для комфортного перебування з немовлям», – зауважив Сергій Сухомлин.
 
На пологах разом з Наталією перебувала її мама, яка на разі підтримує доньку та допомагає з немовлям. Жінки не стримували сліз, кажуть, що Житомир їм подобається, вони вдячні всім благодійникам за турботу, але хочуть додому.

Лікар Олеся Яцюк, яка  приймала пологи, розповіла, що лікарі пологового відділення доброзичливі люди та приймають всіх з радістю: «Ми всіх зустрічаємо доброзичливо. А враховуючи, що люди приїхали із гарячої точки, з Донецька, ми всі перейнялись співчуттям до тих людей чисто по-жіночому, по-материнськи. Старалися допомагати всі, чим могли, не тільки як медики, спеціалісти, а просто як люди».
 
Загалом, Наталія не єдина вагітна жінка, що тимчасово проживає на Житомирщині. Вже найближчим часом на світ з’явиться ще 6 немовлят. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове