Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5548
візитів всього: 482449
Прогноз погоди
Голандці підтримують житомирських військових
7 серпня 2014 року 10:40
Житомирські лікарні та військові з 95-тої аеромобільної бригади отримали гуманітарну допомогу від церков та населення Нідерландів. Про це розповіли організатори збору та розподілення вантажу, серед яких Ян Ван Бейст – представник «Фонду допомоги Східній Європі реформаторських спільнот», Аркадій Маргуліс – голова благодійного фонду «Хлібний дім», Сергій Сухомлин – перший заступник Житомирського міського голови та інші.

Заступник головного лікаря центральної дитячої міської лікарні з поліклінічного розділу роботи Марина Берегова зазначає, що ми залишаємось друзями не дивлячись на сумні події, що відбулися в Україні стосовно Нідерландів:
«За останні років п’ять, нам Нідерланди допомогли в тому, що вони купили нам вже, практично, на 500 тисяч гривень всякого медичного обладнання. Сумісно з міською радою вони купили нам рентген апарат цифровий,  вони купили нам ЛОР установку, купили ніж для хірургії, для зварювання м’яких тканин. І іншої багато допомоги: це і меблі, комп’ютери, так що ми дуже їм вдячні і сподіваємось на таку подальшу співпрацю».

У загальному, вся допомога – це більше чотирьох тонн подушок, наматрацників, ковдр, простирадл, наволочок та медичних матраців. А розподілили їх за потребами між першою та другою міською лікарнею, дитячою міською, обласною лікарнею ім. Гербачевського, Баранівським територіальним центром соціального обслуговування, Бердичівською лікарнею, Романівським дитячим будинком-інтернатом та військовою частиною.

Сергій Сухомлин висловив вдячність голландській стороні та благодійному фону «Хлібний дім» за співпрацю з містом, за їх роботу і надану необхідну допомогу. Перший заступник зазначив, що за останні декілька років такої співпраці, Житомир отримав гуманітарної допомоги на суму в декілька мільйонів доларів.

«Ця організація знає проблематику наших медичних установ, благодійних організацій міста Житомира і вона тримає зв'язок з голландською стороною. У відповідь на пропозиції, які формує Житомир, голландці відгукуються і роблять все можливе для того, щоб доставити дитяче харчування та продукти, і речі для того, щоб задовольнити нагальні  потреби наших медичних установ, дитячих будинків, благодійних організацій».

Фонд Допомоги Східній Європі реформаторських спільнот існує з 2007. Вже 10 років його представники співпрацюють з благодійним фондом «Хлібний Дім» та 7 років через нього допомагають сфері охорони здоров'я Житомира. Міські лікарні і медичні установи двічі на рік отримують медичне обладнання через «Хлібний Дім» з Нідерландів.

Аркадій Маргуліс, голова благодійного фонду «Хлібний дім» констатує, що в Голландії переймаються подіями в Україні, тому вирішили цього разу розподілити допомогу і для 95-тої аеромобільної бригади.

«Важливо для цих людей, які збирали в Голландії, бачити, що ця допомога актуальна для України, для Житомира, що вона прийшла в Житомир. Щ о вона розмитнена і вона тепер буде розподілена за призначенням, тобто в лікарні і військову частину».

Житомиру пощастило більше всіх, каже Ян Ван Бейст представник Фонду допомоги Східній Європі  реформаторських спільнот. Саме він є тією сполучною ланкою між голландцями та «Хлібним домом». І така допомога налагоджена поки що тільки з Житомиром, і деякими містами області.

«На вересень планується наступний вантаж з медичним обладнанням. В середньому, два рази на рік приїжджає фура і привозить гуманітарну допомогу. Цього року ще планують передати, як мінімум, дві фури», - говорить Ян Ван Бейст.

Крім того,  «Хлібний Дім» ще опікується переселенцям зі Сходу, дитячими організаціями, дітьми-сиротами, інвалідами, ветеранами війни. Завдяки пожертвам простих людей, щодня мінімум 665 людей отримують повноцінне харчування в 16 благодійних їдальнях міста та області.
УЗГ Житомирської міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare