Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464487
Прогноз погоди
У Житомирі презентували проект Центру обліку для бездомних осіб
5 серпня 2014 року 16:13
4 серпня 2014 року відбулось засідання круглого столу на тему «Створення в місті Житомирі Центру обліку для бездомних осіб. Шляхи діяльності» під головуванням заступника міського голови Олександра Бочковського.
 
Участь у круглому столі взяли Директор центру адаптації для бездомних осіб та осіб звільнених з місць позбавлення волі м. Полтава  Роман Дрозд, директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, начальник управління праці та соціального захисту населення Любов Петренко та ініціатор створення даного закладу голова правління ГО «Милосердя» Владислав Паламарчук.
 
Головна мета засідання – обмін досвідом та пошук шляхів організації діяльності Центру обліку для бездомних осіб.
 
Заступних міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Бочковський зазначив: «Міською радою та її виконавчими органами проводиться певна робота щодо вирішення питань бездомних громадян по відновленню втрачених документів, працевлаштуванню, тимчасового проживання, надання адресної матеріальної, медичної допомоги. Розумію, що цього недостатньо, але ми рухаємося у правильному напрямку. Тому вважаю зустріч з керівництвом Центру адаптації для бездомних осіб та осіб звільнених з місць позбавлення волі міста Полтавапрекрасною нагодою для обміну досвідом у вирішенні даних питань».
 
Поділитися власними напрацюваннями на «круглий стіл» був запрошений і директор Полтавського Центру адаптації для бездомних осіб та осіб звільнених з місць позбавлення волі Роман Дрозд. За його словами, створення та функціонування закладу даного типу має позитивні результати. Адже за період його існування через даний заклад пройшло 465 осіб, 35 повернулися до соціуму. Центр проводить комплексну роботу з бездомними, що полягає в забезпеченні тимчасовим місцем проживання, направленні на лікування туберкульозу, алкогольної та хімічної залежності,  відновленні документів, забезпеченні робочими місцями. Роман Дрозд висловив сподівання на розвиток подальшої співпраці з житомирянами та зазначив: «Головним результатом діяльності таких закладів є наново розпочаті життя людей».

Ініціатор створення аналогічного соціального закладу в місті Житомирі голова правління ГО «Милосердя» Владислав Паламарчук наголосив, що створення даного закладу - це подальший крок для підвищення  ефективності  діяльності громадської організації та вирішення проблем бездомних у Житомирі: «Наша організація існує з 2011 року. За час її існування вдалося налагодити контакт з громадянами даної категорії. Нами було направлено на реабілітацію 52 особи, 28 повернулися до нормального життя. Відновлено документи 14 громадян, на зимовий період організовуємо три пункти роздачі гарячих обідів».
 
Також наприкінці засідання було повідомлено про те, що ГО «Милосердя» зареєстровано благодійну організацію «Центр обліку бездомних осіб». Робочою групою з питань використання майна Житомирської обласної ради рекомендовано надати в оренду приміщення за адресою пров. 1-ий Іподромний, 15-а. У вересні планується відкриття центру обліку, а до 2015 року – створення центру адаптації.
 
У свою чергу Олександр Бочковський зауважив, що виконавчим комітетом Житомирської міської ради буде надано підтримку в організації роботи зазначеного центру.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове