Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 482431
Прогноз погоди
Представники влади завітали до військових у Житомирському госпіталі
3 серпня 2014 року 22:40

По завершенню мітинга-реквієм та панахиди, з головної площі Житомира перший заступник міського голови Сергій Сухомлин, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський та перший заступник глави адміністрації Президента Геннадій Зубко відвідали військових у Житомирському госпіталі.

Чоловіки пройшлися палатами, привітали хлопців, поспілкувалися, з'ясували їх потреби. "Адже кожен з військових повинен бути сьогодні не просто реабілітований фізично, але й психологічно", - кажуть представники влади. Саме таке спілкування дає можливість зрозуміти, як правильно підходити до розробки програми з реабілітації.

«У місті вже розробляється певна програма, як допомогти нашим пораненим хлопцям», - розповів присутнім Сергій Сухомлин.

«Випадки бувають різні, в когось поранення легке, а в когось з ампутацією кінцівок. На минулій сесії міської ради було прийняте рішення щодо можливості виділення 55 земельних ділянок по вул. Червоноармійській для військових з 95-тої, що брали участь в АТО. На разі розробляється детальний план».

Зі свого боку начальник медичного закладу, полковник медичної служби Олександр Серебряков доповів, що в госпіталі перебуває 52 учасника АТО, з них: 14 – поранених, 6- травмованих, інші легко поранені та знаходяться на долікуванні. На забезпечення медикаментами, Олександр Серебряков не жаліється.

«Фактично ми забезпечені на 100% необхідними препаратами. Інше питання - це забезпечення обладнанням, яке на 80% застаріле. Є потреба в наркозно-дихальному апараті та моніторах спостереження - це те обладнання, яке необхідне при оперативному втручанні».

Також начальник госпіталю поінформував присутніх, що їх лікарі теж беруть участь в подіях на Сході країни.

«З березня місяця наша бригада, в складі 7 медичних працівників з технікою та обладнанням знаходиться, безпосередньо, в зоні проведення АТО. Ще 6 чоловік працює у мобільному госпіталі, серед яких є і дівчата, теж в зоні АТО перебувають».

На завершення зустрічі в госпіталі, Сергій Сухомлин поділився планами, як згодом буде влаштоване спілкування військових, що перебувають на Сході зі своїми рідними.
  «Ми плануємо організувати телеміст між тими з 95-тої бригади, хто є на Сході і їхніми близькими, рідними, друзями, що в Житомирі. Щоб вони поспілкувались, побачились, так як дехто декілька місяців не бачився з ріднею взагалі, підтримали один одного».  



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare