Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465083
Прогноз погоди
У Житомирі маркуватимуть товари зображенням країни-виробника
30 липня 2014 року 15:06
Відповідний проект рішення виконавчого комітету запропонував для обговорення член виконкому Дмитро Ткачук. Зокрема, у проекті документу рекомендується суб’єктам господарювання сфери торгівлі при наданні інформації про продукцію на цінниках поруч з написами щодо ціни розміщувати графічне кольорове зображення прапора країни-виробника.До роботи над проектом рішення долучилися фахівці відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг департаменту власності та ринкового регулювання Житомирської міської ради.

29 липня 2014 року у сесійній залі міської ради відбулися обговорення зазначеного питання. Так, до обговорення запрошувалися суб’єкти господарювання, представники ЗМІ, громадськість міста.

Дмитро Ткачук зауважив, що рішення виконавчого комітету носитиме рекомендаційний характер: «Воно не є зобов’язуючим. Цим рішенням ми звертаємося до сумління підприємців. Яке саме зображення буде на ціннику, чи то буде просто збільшено шрифт напису на продукції українського виробника – на розгляд суб’єкта господарювання».

Усі присутні підтримали даний проект рішення.

В.о.міського голови Любов Цимбалюк зазначила, що дане рішення – це крок на шляху підтримки українського товаровиробника, тому у першу чергу треба маркувати місцеві продукти: «Це спільна кампанія влади і торгових мереж підтримки місцевого виробника. Адже купівля українських товарів – це бюджет України, зарплати, податки».

Також Л.Цимбалюк переконана, що споживачі мають бути забезпечені доступною наочною інформацією: «Покупець має чітко розуміти, який товар він купує. Важливо, щоб була інформація щодо українського виробника чи товару, виробленого в іншій країні. Якщо немає українського аналога, житомирянин робитиме свідомий вибір на користь того чи іншого виробника.»


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове