Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464485
Прогноз погоди
Питна вода з крану – для Житомира це реально
17 липня 2014 року 16:44
Депутати, на тридцять сьомій сесії прийняли рішення щодо підтримки участі КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради в інвестиційному проекті, другому проекті розвитку міської інфрасктрури. Це програма пріоритетних інвестицій у секторі водопостачання та водовідведення в м.Житомирі за фінансової підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку (Світового банку). Сума кредиту, яку отримає підприємство на власне вдосконалення та реконструкцію становить 30 млн. доларів США.

Нагадуємо, Сергій Сухомлин на першій прес-конференції в якості заступника міського голови, питання  участі Житомира у конкурсі від Світового банку для отримання кредиту у 30 млн. дол. США. на модернізацію підприємства ставив першочерговим.

«Хочу зазначити, що ми активно працюємо над тим аби наші комунальні підприємства різними можливими шляхами вибиралися з тих боргових ям, в яких вони перебувають роками. Якщо говоримо про КП «Житомирводоканал», то борг за енергоносії на кінець квітня складав 40,3 млн. грн. Станом на 1 липня поточного року цей  року борг складав 12,9 млн. грн., та вже на сьогодні підписано договір на зменшення цієї суми ще на 5,5 мільйона гривень», - констатує Сергій Сухомлин.

Також перший заступник зазначає, що хоч прийняття рішення щодо участі підприємства в конкурсі від Світового банку давалося важко, та все ж є порозуміння в депутатському корпусі в цьому питанні.

У результаті, кредит, що отримає КП «Житомирводоканал» піде  на модернізацію  «Водоканалу», а це: заміна водопровідних мереж та насосного обладнання, будівництво станції очистки води, впровадження системи автоматизації та диспетчизації, будівництво нових та реконструкція існуючих аеротенків з системою розчиненого кисню.

Від впровадження всіх необхідних заходів з модернізації підприємства, Житомир отримає наступний результат:
- досягнення глибини очистки питної води до норм встановлених в Україні та ЄС,
- зменшення об'єму використання хімічних реагентів для очищення води,
- збільшення терміну експлуатації обладнання,
- економію електроенергії,
- зменшення втрат води загалом, а також і за рахунок зниження аварійності в мережах.

Підрахували навіть приблизні суми економії, каже начальник виробничо-технічного відділу КП «Житомирводоканал» Анатолій Сазонський, в разі впровадження зазначених заходів. А саме: на 19 228 тис. кВт год. в рік зменшення споживання електричної енергії; через зменшення експлуатаційних витрат економія планується на 195 тис. дол. США в рік; Загалом, коли весь проект буде реалізовано повністю, загальний економічний ефект після впровадження складатиме близько 2050 тис. дол. США.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове