Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5517
візитів всього: 464626
Прогноз погоди
Як покращити якість комунальних послуг
7 липня 2014 року 17:56
Управління муніципального розвитку розпочало активну роботу по реформуванню житлового господарства шляхом створення конкурентного середовища на ринку послуг з утримання житлового фонду, формування нової системи управління житловим фондом, запровадження ефективного власника житла. Про це поінформував начальник управління муніципального розвитку міської ради Артем Ражев.
 
«Одним із основних шляхів вирішення цього питання є об’єднання співвласників багатоквартирного будинку як ефективного власника будинку. Крім того, це шлях, яким пішли у свій час більшість східноєвропейських країн. Управлінням проводиться  роз’яснювальна робота для ініціативних груп по створенню ОСББ, проводяться інформаційні збори для мешканців багатоквартирних будинків з метою поширення переваг створення ОСББ у будинку», - зауважив А.Ражев. 

ОСББ -  юридична особа,  створена  власниками  для  сприяння  використанню  їхнього  власного  майна та управління,  утримання і використання неподільного та загального майна. ОСББ є неприбутковою організацією (ПДВ у розмірі 20% на відміну від КВЖРЕП не сплачується). Розмір внеску на утримання будинку та території визначається виключно загальними зборами власниками квартир цього будинку.

Слід зазначити також, що 35 сесією 6 скликання Житомирської міської ради  від 4 квітня 2014 року  прийнято рішення щодо виділення з бюджету міста коштів на капітальний ремонт житлового фонду при умові створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Передбачена сума  3 млн. гривень

Для можливості отримання фінансування з місцевого бюджету на проведення конкретного виду робіт, вам потрібно прийняти рішення про створення в будинку ОСББ, зареєструвавши його у визначеному законом порядку та визначити пріоритетність ремонту конкретних мереж або елементів будинку.

Рішення щодо покращення якості комунальних послуг та стану вашого будинку - у ваших руках!
За консультацією та допомогою по створенню ОСББ у вашому будинку, звертайтеся до управління муніципального розвитку (каб.№264), довідки за телефоном (0412) 48-12-00.

Детальніше про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку в розділі ОСББ .


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове