Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482694
Прогноз погоди
Розпочалися обговорення проектів пам’ятника «Борцям за волю і соборність України»
2 липня 2014 року 16:05
Житомирян запрошують взяти участь в громадському обговоренні проектних та скульптурних пропозицій пам’ятника «Борцям за волю і соборність України». Виставка робіт, що надійшли до участі в конкурсі, відкрилася 2 липня в приміщенні Обласної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича.

Загалом, для участі в першому турі надійшло 14 робіт. Перед конкурсантами стояло завдання пошуку кращої концептуальної ідеї вирішення пам'ятника. Конкурсантами запропоновані три основні майданчики для встановлення пам’ятника: м- н Соборний, сквер на розі вул. Небесної Сотні (Московської) та вул. Лятошинського, а також сквер на розі вул. Перемоги та вул. Котовського ( в районі Спасо-Преображенського кафедрального собору).

У конкурсних роботах прослідковуються 2  вектора рішення цього завдання:  класичне рішення  пам’ятника,  та пам’ятник – як організація середовища для відпочинку та дозвілля мешканців міста.

Протягом 10 днів житомиряни матимуть змогу залишити свої відгуки, побажання та пропозиції щодо конкурсних робіт. Зокрема, мешканцям міста пропонується віддати перевагу за те чи інше місце розміщення пам’ятника та за кращу проектну пропозицію. Залишити побажання  можна в книзі відгуків.

«Ми хочемо почути думку громадськості відносно двох концепцій та стосовно місця розміщення пам’ятника, для того, щоб отримати найкращий результат. Хотілося б до втілення даної ідеї підійти дуже серйозно, адже тема досить актуальна», – зазначила начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare