Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 476290
Прогноз погоди
Вперше кошти, виділені на ТТУ, спрямовані на вдосконалення роботи підприємства, – Сергій Сухомлин
2 липня 2014 року 09:40
Під час сесії Житомирської обласної ради 26 червня депутати проголосували за виділення з бюджету 12 млн. грн. на закупівлю рухомого складу для житомирського ТТУ. Про те, на що будуть спрямовані кошти розповів перший заступник міського голови Сергій Сухомлин під час спільної прес-конференції з головою Житомирської ОДА Сидором Кізінім.

«Протягом кількох останніх місяців ми розробляли концепцію реформи транспортної системи в Житомирі. Одночасно з нами свою концепцію розробляла обласна адміністрація. Тому, ми вирішили працювати спільно з областю. На 90% напрямки концепцій співпали», – зазначив Сергій Сухомлин.

На засіданні сесії міської ради депутати також виділили 6 млн. грн. для оновлення рухомого складу ТТУ.

«17 липня ми проведемо тендер, в результаті чого буде закуплена частина тролейбусів. Це бв тролейбуси німецького виробництва компанії «МАN». Директор ТТУ та технічні працівники підприємства мали нагоду побувати в місті  Золінген, подивилися техніку і залишились задоволені її якістю. Думаю, що після проведення тендера нам вдасться закупити 13 тролейбусів.

За словами першого заступника міського голови, новий транспорт для ТТУ стане доступним після того, як підприємство стане прибутковим.

«В Києві остання вартість, за якою придбали тролейбуси становить 250-260 тис доларів. По курсу на сьогоднішній день це 2 млн. 800 тис грн. за одиницю транспорту. Якщо говорити про кошти, виділені з міського бюджету, то ми можемо дозволити собі придбати лише 2 тролейбуси. Відповідно, запустити транспортну реформу ми не зможемо. Для того щоб закрити всі проблеми з перевезеннями ТТУ потрібно 45-50 одиниць транспорту. Тому, б/в тролейбуси – це вихід із ситуації, які доступні по ціні і мають нормальну якість. Коли ж ТТУ стане на ноги, почне заробляти – тоді ми будемо вести мову про те, щоб купляти нові тролейбуси», – зазначив Сергій Сухомлин.

Втім, за словами Сергія Сухомлина наразі ведуться переговори з Львівським автомобільним заводом щодо придбання 20 нових тролейбусів по лізинговій системі. Про результати переговорів стане відомо згодом.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare