Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464662
Прогноз погоди
Вдячність активістам та владі Житомира
1 липня 2014 року 11:58
Віце-прем’єр-міністр України, Голова Всеукраїнської скаутської організації «Пласт» Олександр Сич висловив вдячність активістам та владі Житомира за відновлення національної пам’яті та організації заходів з нагоди 70-ї річниці від загибелі Олега Ольжича – українського державника, вченого, поета, націоналіста, вояка.

Подячні листи отримали перший заступник міського голови Сергій Сухомлин, директор креативно-дизайнерської студії «ReachingART» Олег Бурячок, громадський активіст, журналіст Олена Галагуза, заступник голови Житомирського проводу ОУН Юрій Градовський, голова Студентської ради міста Житомира Олександр Шевчук, голова Житомирської обласної організації Всеукраїнського товариства охорони пам’ятників історії та культури Георгій Мокрицький та лідер АГО «Нова Сила» Костянтин Суський.

«Саме зараз, коли для України знову настали складні часи, Ви йдете до людей зі словом та ідеєю великого Ольжича, згадуєте про його незламний дух та волю. Саме зараз, як ніколи, актуальним є дороговказ, залишений нам Ольжичем: Державу не твориться в будучині, державу будується нині. Впевнений, сивочолий Житомир достойно вшанує свого вірного сина, як того вимагає наше сумління. Націю, окриленою ідеєю Ольжича, ідеєю українського націоналізму, нікому не здолати», – йдеться у листі.

Нагадуємо, в рамках вшанування пам’яті Олега Ольжича та з метою популяризації його постаті в Житомирі на початку червня відбулася низка заходів, організована місцевими активістами. Зокрема, на сітілайтах Житомира були розміщені зображення відомого поета.  Поряд з тим, започаткований проект «Цитатник Ольжича». Окрім того, житомирськими пластунами була організована інсталяція, до якої увійшли речі, що належали чи пов’язані з життям видатного житомирянина. Безпосередньо біля анотаційної дошки Олега Ольжича відбувся мітинг та флеш-моб.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове