Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 4
переглядів:
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 481602
Прогноз погоди
Обговерення пропозицій пам'ятника
26 червня 2014 року 21:32

Під час засідання журі конкурсу обговорили проектні та скульптурні пропозиції пам’ятника «Борцям за волю і соборність України».

Загалом, для участі в першому турі конкурсу надійшло 15 робіт. Перед конкурсантами стояло завдання пошуку кращої концептуальної ідеї вирішення пам'ятника. Замовником конкурсу-виконкомом міської ради-пропонувалось розглянути 2 місця встановлення пам'ятника: Майдан Соборний, сквер на розі вул. Б.Лятошинського та Небесної Сотні. Але  авторським колективам надавалась можливість запропонувати  свій варіант місця розміщення пам'ятника  в центральній частині міста Житомира з урахуванням власної концепції. Окрім того, учасникам конкурсу необхідно було врахувати співмасштабність пам'ятника із існуючою забудовою, благоустроєм прилеглих територій.

«Я була дуже здивована, коли в останні  2 дні до підбиття підсумків 1-го туру надійшла велика кількість робіт. Дуже вдячна всім, хто надіслав свої проекти. Це показує активну позицію громадян, адже конкурс проходить на громадських засадах та не передбачає призового фонду», – зауважила начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

Під час обговорення члени комісії зазначили, що конкурсантами запропоновані 2  вектора рішення цього завдання:  класичне рішення  пам’ятника,  та пам’ятник - як організація середовища для відпочинку та дозвілля мешканців міста.

Роботами запропоновані три основні майданчики для встановлення пам’ятника : м- н Соборний, сквер на розі вул. Небесної Сотні (Московської) та вул. Лятошинського, а також сквер на розі вул. Перемоги та вул. Котовського ( в районі Спасо-Преображенського кафедрального собору).

Члени конкурсної комісії також дійшли згоди у тому, що роботи потрібно представити на огляд громадськості з метою врахування пропозицій. Тому, прийнято рішення провести виставку конкурсних пропозицій, яка проходитиме в приміщенні Обласної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича з 1 по 10 липня 2014 року. У книзі відгуків всі охочі зможуть поділитися своїми враженнями та побажаннями, що стосуватимуться конкурсних робіт.

«Лише після громадських обговорень ми визначимося із  місцем розташування пам’ятника та оберемо роботи для участі у другому турі», – зазначила Євгенія Черкасова.

Як раніше зазначалося, п ереможець конкурсу отримає право розроблення проектно-кошторисної документації на пам'ятник та на його виконання у матеріалі. Ці заходи буде здійснено за рахунок коштів, зібраних  Національно ю Спілкою Архітекторів України та бл агодійним фондом «Острів Пасхи».

«Основна функція фонду – звітність перед громадою та проведення заходів по збору коштів. На сьогоднішній день вже створений сайт http://monument.zt.ua . Незабаром на ньому з’явиться інформація про кошти, які вже зібрані та про громадян і організації, які підтримали дану ініціативу. Тому, запрошуємо громаду Житомира долучатися до збору коштів», – зазначив голова Благодійного Фонду «Острів Пасхи»Максим Вікарчук.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare