Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5544
візитів всього: 464503
Прогноз погоди
Завдяки перерозподілу бюджету в Житомирі поновлено на роботі соціальних працівників
25 червня 2014 року 09:20
Про це розповіла директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.

На підставі внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік»  по м. Житомиру з 1 травня 2014 року було передбачено скорочення 32 фахівців  соціальної роботи.

За словами директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольги Юрченко економія коштів за рахунок зупинки роботи соціальних робітників, у разі не прийняття місцевою владою рішучих дій, для Житомира могла мати негативний результат.

«На базі внесених до бюджету змін, державою було припинено утримання посад фахівців із соціальної роботи. Але я можу з впевненістю сказати, що зупинка роботи соц. працівників неприпустима. Адже це в першу чергу позначиться на тих, з ким працювали дані фахівці», – розповіла Ольга Юрченко.

За кожним із соціальних робітників центру закріплювався мікрорайон. Там працівник налагоджував контакти із громадянами, що відносяться до різних категорій соціально-вразливих верств населення. Це люди з фізичними обмеженнями, громадяни, що мають проблеми із залежністю, безробітні, неповні сім’ї, одинокі матері, батьки, що неналежним чином виконують свої обов’язки, опікуни, піклувальники та інші.

"Основною функцією фахівця із соціальної роботи є не просто облік вищеперерахованих категорій громадян та сімей, а в першу чергу, організація комплексної соціальної допомоги з метою виведення сім’ї чи окремого громадянина зі складної життєвої ситуації, – говорить Ольга Юрченко. – Окрім того, фахівець із соціальної роботи виконує функцію зв’язуючої ланки між громадою та органами самоврядування".

Враховуючи рекомендації постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності та залучення інвестицій за рахунок перерозподілу призначень передбачених на галузь «Соціальний захист  та соціальне забезпечення» на утримання Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спрямовано 479,8 тис.грн.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове