Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 8
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5549
візитів всього: 481332
Прогноз погоди
Завершується технічна інвентаризація захисних споруд
23 червня 2014 року 15:45

Стан готовності Житомирської області до надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру обговорили 23 червня 2014 року під час розширеної апаратної наради в обласній державній адміністрації. У нараді взяли участь  також голова  обласної ради Віталій  Француз  та перший  заступник  житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

Як повідомив заступник директора департаменту цивільного захисту населення ОДА Сергій Безносюк, на території області розміщено 1180 захисних споруд, з них – 127 сховищ та 1053 протирадіаційних  укриття. Однак з усього цього  переліку укриттів не в усіх в них можна  сховатися. Готові до використання за призначенням лише 47 захисних споруд, що складає 4%, 468 або 48% захисних споруд – обмежено готові. Всі інші сховища в жахливому стані і непридатні для перебування у них людей.

З метою контролю за наявністю за фактичним технічним станом захисних споруд, їх належним утриманням і експлуатацією, встановлення їх рівня готовності, недопущення їх хаотичної реконструкції та переобладнання , здійснюються заходи з технічної інвентаризації усіх 1180 захисних споруд. Технічну інвентаризацію проведено 398 захисних споруд всіх форм власності, що складає 34% від їх кількості.

Заступник директора департаменту цивільного захисту населення ОДА Сергій Безносюк відзначив: найкраще робота з технічної інвентаризації  захисних споруд організована і проводиться в містах Житомир, Бердичів, Коростень, в Бердичевському, Володарсько-Волинському, Коростенському та Лугинському районах: «У цих містах та районах технічна інвентаризація захисних споруд практично завершено. Майже на 100% її проведено в Житомирі».

Відповідно до нормативних документів  захисні  споруди передбачені для  працівників підприємств, які продовжують роботу у воєнний час, забезпечують життєдіяльність міста , а також для хворих  та медичного персоналу. Порятунком для решти населення  є найпростіші укриття  – це підвали та  погреби, які виконуватимуть функції сховища. Органами самоврядування, районних адміністрацій додатково обліковано 458 тисяч підвальних приміщень, які можуть бути використані для укриття населення.

Почищені всі підвальні приміщення, зроблені вказівники з інформацією куди люди повинні йти, що робити і що з собою повинні мати: які документи, яку кількість питної води та продуктів і т.ін. Такі вказівники є у КВЖРЕПах. Якщо немає захисної споруди, людина повинна знати, де може сховатися у якому підвалі.

У разі загрози діятиме  система екстреного оповіщення. Внутрішня обласна територіальна система централізованого оповіщення має 111електросирен для оповіщення населення та 78 сирен автономного включення.

«Під час позапланової перевірки системи по області спрацювали практично всі електросирени. Інформація до населення доводитиметься також за допомогою проводового радіо. Передбачено  заходи передачі інформації каналами мобільного зв’язку, але вони не є дієвими. Під час бойових дій  мобільний зв’язок глушиться в першу чергу, а от проводове радіомовлення буде залишатися»,- зазначив С.Безносюк.

На сьогодні встановлено  вуличні гучномовці в місцях масового скупчення населення , а саме: в торгових центрах, на ринках, залізничних та автовокзалах, паркових зонах, місцях відпочинку.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare