Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5525
візитів всього: 464708
Прогноз погоди
У Житомирі розпочато місячник з дотримання правил безпеки на воді
16 червня 2014 року 12:44
З 16 червня у Житомирі розпочато місячник з дотримання правил безпеки на воді. Про це поінформували в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради. Мета даного заходу - забезпечення охорони життя та здоров'я мешканців міста під час літнього відпочинку на воді.
 
«Проведення місячника на сьогоднішній день є досить актуальним. Так, станом на 16 червня 2014 року на водоймищах області вже загинуло 17 чоловік, в тому числі 6 дітей. Слід зазначити, що всі вони загинули у невизначених та необладнаних для купання місцях, порушуючи елементарні правила поводження на водних об’єктах», - поінформував заступник начальника управління НС та ЦЗН міської ради Олександр Куліковський.
 
До проведення місячника планується залучити окремі виконавчі органи міської ради, міську комунальну рятувальну службу на воді, муніципальну міліцію, власників водойм, які спрямовуватимуть свої зусилля на роз’яснення правил безпечної поведінки на воді, як дорослим так і дітям. Робота серед дітей проводитиметься в літніх таборах відпочинку, шкільних літніх таборах та дошкільних навчальних закладах. Заплановано розміщення в місцях відпочинку та купання друкованих матеріалів з правил поведінки на воді.

Будуть проводитись рейдові перевірки по дотриманню заходів безпеки громадянами при користуванні човнами та водними велосипедами на човнових станціях (пунктах прокату) міста. Також планується здійснювати комісійні перевірки водних об'єктів, які не визначені, як місця масового купання. Через засоби масової інформації проводитиметься інформування населення міста про дотримання заходів безпеки на водних об’єктах.

«Результатом проведення заходів місячника має бути недопущення нещасних випадків на воді, підвищення свідомості та відповідальності мешканців міста за своє життя та здоров'я», - зауважив О.Куліковський.
 
Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звертає увагу мешканців міста на необхідність проводити відпочинок на воді тільки на території дитячого та дорослого пляжу в гідропарку. З метою запобігання нещасних випадків на водних об’єктах міста слід суворо дотримуватись правил поведінки на воді.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове