Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 482112
Прогноз погоди
Вже через три роки в Житомирі можливо скоротити використання газу на 50%
13 червня 2014 року 16:58
Вже через три роки в Житомирі можливо скоротити використання газу на 50%. Про це перший заступник міського голови Сергій Сухомлин розповів Віце-прем’єр-міністру Володимиру Гройсману під час ознайомлення з роботою технічно переоснащеної котельні, що працює на альтернативному паливі.
 
"Економія тільки по котельні №1 близько одного мільйона гривень в рік для обласного бюджету. Таких прикладів досить багато можна наводити, але необхідна підтримка держави, – констатує перший заступник міського голови, - Житомир може зменшити споживання газу в три рази, при цьому виробляючи ще додатково електроенергію. 4 котельні ми вже плануємо перевести на альтернативне паливо. На кожній з них планується встановлення спеціальних турбін з вироблення електричної енергії. Ці проекти вже за три роки дозволять Житомиру скоротити споживання газу на 50%".
 
Сергій Сухомлин зосередив увагу присутніх, що є проблеми на рівні законодавства, необхідно вносити зміни.
 
«Окупність проектів при переході з газу на альтернативні види палива, в середньому займає 3-3,5 років, – зазначив Сергій Сухомлин, - Це досить гарний термін для бізнесу, тож потрібно внести зміни до законодавства і тоді приватний бізнес, міжнародні інвестори підуть в цю сферу і досить швидко можна буде зменшити навантаження на місцеві бюджети», - підсумував перший заступник міського голови.
 
Окрім того, на зустрічі з посадовцями було вирішено, що Житомир увійде до робочої групи, яка спільно працюватиме над змінами у нормативних актах, щоб скоротити споживання газу та прискорити процес переходу на альтернативні види палива.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare