Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 464480
Прогноз погоди
Володимир Гройсман в Житомирі розповів про децентралізацію
13 червня 2014 року 16:54
Перспектива України стати на шлях успішного розвитку може бути реалізована за рахунок реформи системи місцевого самоврядування. На цьому під час робочої поїздки наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман.

13 червня у Житомирі відбувся круглий стіл з обговорення шляхів реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. У ньому взяли участь Володимир Гройсман, Геннадій Зубко – Перший заступник глави Адміністрації Президента України, Дмитро Булатов – Міністр молоді та спорту України, Сергій Квіт – Міністр освіти і науки України, Гуідо Бельтрані – Директор Швейцарського бюро співробітництва, Даніел Попеску – керівник Центру експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи, Сидір Кізін – голова Житомирської обласної державної адміністрації, Віталій Француз – голова Житомирської обласної ради.

Реформа місцевого самоврядування, про яку говорили під час зустрічі, передбачає, що і повноваження, і відповідні кошти будуть передані громадам. Це буде закріплено і в Конституції України і в низці інших законів.

Ключовими, у змінах, що пропонується внести до законодавчих актів, є два принципових рішення:
Ліквідація обласних та районних адміністрацій і передача їх функцій виконавчим комітетам, створеним обраними радами відповідного рівня.
Перерозподіл основних повноважень (і фінансів) з рівня держави і області на рівень громад.

«Влада повинна обиратись на місцях. Саме ви маєте її обирати. Ця влада, відповідно, повинна отримати повноваження, тобто можливість приймати і реалізовувати рішення не озираючись ні на  державні програми, ні на київську владу», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Також Володимир Гройсман зазначив, що з втіленням реформи податки, які сплачує громада будуть зараховуватися до місцевих бюджетів. І розпорядження цими коштами буде здійснюватися на місцях відповідно до потреб територіальної громади.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове