Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 181
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477384
Прогноз погоди
У Житомирі вшановують пам’ять Олега Ольжича
10 червня 2014 року 17:33
Житомир увійшов до 3-ки міст, де масштабно вшановуватимуть пам’ять Олега Ольжича. Про це під час прес-конференції, присвяченої 70-річчю з дня загибелі видатного житомирянина, розповіла житомирський журналіст Олена Галагуза. 

«Олег Ольжич знав 9 іноземних мов. Світу він відомий як видатний археолог. Його запрошували читати лекції у відомі європейські виші. Окрім того, що Ольжич відомий як поет і археолог, він був ідеологом українського націоналізму, лідером ОУН. Прикро, що досі житомиряни мало знають про цю видатну постать. Тому, завдяки громадським активістам та організаціям, митцям та благодійникам ми плануємо вшанувати пам’ять видатного житомирянина на високому рівні. Окрім Житомира, такого масштабу акція набула лише в Києві та Львові», – розповіла Олена Галагуза.

Зокрема, у рамках вшанування пам’яті Олега Ольжича та з метою популяризації його постаті в Житомирі буде проведена виставка робіт київської художниці Зінаїди Ліхачової, яка буде експонуватися в обласній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича. Житомирські пластуни приурочили до події інсталяцію, до якої увійшли речі, що належали чи пов’язані з життям відомого житомирянина. Розміщена вона поблизу фонтану на вул. Михайлівській, а згодом також буде перенесена до бібліотеки.

Окрім того, на сітілайтах Житомира віднедавна розміщені зображення Олега Ольжича.  Поряд з тим, започаткований проект «Цитатник Ольжича».

Цього  ж дня відбудеться мітинг та флеш-моб на вул. Ольжича, де минулого року за ініціативи громадських активістів було відновлено анотаційну дошку. Там передбачене читання віршів поета та символічна акція, ініційована АГО «Нова сила».

У свою чергу, начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради Євгенія Черкасова повідомила, що наразі управлінням готується проект рішення про проведення конкурсу на кращу скульптурну пропозицію пам’ятника Олегу Ольжичу. Деталі конкурсу будуть відомі після затвердження рішення виконкомом. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare