Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 477142
Прогноз погоди
Сергій Сухомлин про економію бюджетних коштів
3 червня 2014 року 16:51
Під час прес-конференції перший заступник міського голови Сергій Сухомлин розповів про значні суми коштів міського бюджету, які вдалося зекономити в 2014 році. Серед них 1,5 млн.грн., які були передбачені на викуп світлофорних об’єктів.

«Завдяки тому, що вдалося досягти домовленостей з УМВС, світлофорні об’єкти на баланс міста нам передали безкоштовно», - зазначив Сергій Сухомлин. Ще 75 тис. євро ми зекономили завдяки тендеру по кредиту НЕФКО. На цьому тендері було три лоти: облаштування теплових пунктів, реконструкція котелень та заміна труб. За попереднім бізнес-планом, для їх забезпечення було необхідно 494 тис. євро.

Повернення в бюджет міста стане можливим ще 2,8 млн.грн, які виділив екологічний фонд на попередження зсуву літньої естради «Ракушка», але після перевірки КРУ та правоохоронних органів, розповів Сергій Сухомлин:
 
«В результаті аналізу проектно-кошторисної документації і перевірки акту виконаних робіт виявилось, що ці роботи були зроблені восени минулого року».

Майже мільйон гривень вдалося зекономити на закупівлі дорогого обладнання для кінотеатру І. Франка, додає перший заступник міського голови.

«Кінотеатр ім. І.Франка є конкурентоспроможним, в той же час залишається спеціалізованим, дитячим кінотеатром. Для показу фільмів кінотеатр забезпечений необхідним обладнанням, показує в цифровій якості. Ми будемо піднімати питання, щоб закупити додатково звукове обладнання вартістю близько 200 тис.грн».
 
Одним із глобальних проектів Житомира – є реконструкція Михайлівської та заміна комунікацій на даній вулиці. І тут вдалося зекономити в бюджеті майже 2 млн. грн.
 
«Попередньо проект по заміні комунікацій на Михайлівській  планувався на рівні 5,5 млн. грн. В результаті зміни та перерахунку проекту сума в яку ми вкладемося складе 3,5 млн.грн. Замість того, щоб розкопати вулицю і 120 днів замінювати комунікації, що небезпечно для мешканців вулиці, ми змінили проект повністю. На даний момент ми розглядаємо заміну каналізаційного колектору  методом санації з допомогою новітніх матеріалів – це німецькі технології. Зробимо все за 10 днів практично без розкопок. Розпочнемо роботи відразу по завершені конкурсу по реконструкції Михайлівської. Попередньо в кінці червня», - констатує Сергій Сухомлин.

На завершення Сергій Сухомлин повідомив, що з 1 липня на 76% для житомирян здорожчає тариф на воду. Але й тут самі мешканці можуть зекономити власні кошти, встановлюючи лічильники на воду.

«Норми витрат води на сьогодні - 5,5 кубів на людину, те, що показали розрахунки по лічильнику – це в середньому 2,7 кубів використаної води однією людиною. Отже, якщо встановити лічильник – це дозволить сплачувати за воду вдвічі менше,тому здороження тарифної ставки на норму буде майже невідчутним для тих, хто платить лише за використану воду».
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare