Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5558
візитів всього: 479506
Прогноз погоди
Допомогу військовим збирають всім Житомиром
30 травня 2014 року 17:24
Щодня різні організації, підприємці, церкви, благодійники, владні структури збирають благодійну допомогу. Наприкінці кожного тижня на схід України відправляється вантажна машина з передачами вагою в 20 тонн. Окрім продуктів харчування та засобів особистої гігієни, військовим везуть необхідні речі для захисту життя, а саме: каски, броньовані захисні листи та бронежилети.
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин повідомляє, що запити необхідного для військових з 95-тої аеромобільної бригади отримують безпосередньо від них.
«Телефоном з'ясовуємо, що необхідно, формуємо і передаємо. Однією з потреб наших хлопців - це запчастини для техніки», - додає перший заступник міського голови. Місто також допомагає з вирішенням і цього питання, робимо все можливе, щоб максимально покращити матеріально-технічну базу тих, хто ціною свого життя захищає наші».
Значну частину вантажу для військових складають іменні передачі. Однією з таких стала допомога від колективу НВК № 25, де навчався Михайло Климчук, один з військових 95-тої аеромобільної бригади. В навчальному комплексі працює мама Михайла, тут він виховувався з яслів і до 3-го класу, розповідає директор НВК Галина Лашкул.
«Мама Міши працює в нас практично з дня заснування закладу. Хлопець виріс на наших очах. Після нашого закладу Михайло закінчив Житомирський міський колегіум, будівельний технікум, потім відразу пішов в армію, там і залишився» - говорить Галина Георгієвна.
Як тільки в навчальному закладі дізнались про перебування Михайла на сході, відразу почали формувати допомогу для відправлення.
«Долучилися ми ще з початку березня, коли почали в Житомирі масово оголошувати мобілізацію для допомоги нашим військовим. Хоча відправляємо іменний вантаж, на Михайла, та в саму передачу кладемо речі для багатьох солдатів. Спочатку, на перші зібрані 2000 тисячі гривень придбали інструменти, тепер формуємо з вихователями, вчителями, батьками цілу посилку а саме: картки поповнення мобільного зв’язку, вологі серветки, туалетний папір, пінку, станки для гоління, шкарпетки, мило, ліхтарики, крупи, консерви, цукерки, печиво, навіть сало. Від дітей відправляємо листи та малюнки» - зазначає Галина Лашкул.
Сьогодні в черговий раз відправляється вантажівка на схід України. Мобілізація житомирян вражає, зібрали майже 40 тонн необхідних речей для військових з 95-тої аеромобільної бригади. Підтримку житомирян хлопці відчувають, але потребують ще багато чого. Це і продукти харчування, питна вода, білизна, шкарпетки, вологі серветки(великого розміру), запчастини та інструменти для військової техніки, засоби зв’язку, ліхтарики, каски, бронежилети. 
  • архів  НВК №25
  • архів  НВК №25


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare