Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5552
візитів всього: 479450
Прогноз погоди
Житомир готовий до оздоровлення дітей
28 травня 2014 року 09:51
Про відпочинок та оздоровлення дітей Житомира у літній період розповів заступник міського голови Олександр Бочковський.

«Цього року літній відпочинок дітей набув дещо іншого формату. У зв’язку із окупацією АР Крим, здебільшого діти відпочиватимуть на місцях. Тому, ми працювали над забезпечення для цього належних умов. Втім, – зазначив Олександр Бочковський, – є і позитив. Для акліматизації, внаслідок зміни умов навколишнього середовища, дитині потрібно 2 тижні. Зазвичай, власне відпочинок дітей не надто перевищує цей термін. І після повернення додому вони іноді хворіють. З відпочинком на місцях – ця проблема зникає», – розповів Олександр Бочковський.

Як раніше повідомлялося, у червні 2014 року в Житомирі протягом 14 днів працюватимуть 27 пришкільних табори, які відвідуватимуть учні з 34 закладів освіти. Для цього розроблена комплексна програма. Серед заходів, що проводитимуться у таборах – фізкультурно-оздоровчі, культурні, інтерактивні.
 
«Пришкільні табори – це можливість для працюючих батьків залишити своїх дітей під наглядом. Це ні в якому разі не продовження учбового процесу. Це буде організоване дозвілля і розвиток дитини. Будемо робити все можливе, щоб дітям було цікаво і вони із задоволенням відвідували пришкільні табори відпочинку», – наголосив Олександр Бочковський.

Згідно з рішенням виконавчого комітету №162 від 21.05.2014, на харчування однієї дитини у пришкільному таборі передбачено 20 грн. на день.
–        100%  за рахунок коштів міського бюджету для з числа дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, дітей-інвалідів, бездоглядних дітей.
–        70% за рахунок коштів міського бюджету та часткова батьківська доплата у розмірі 30% для талановитих та обдарованих дітей, дітей потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей, які перебувають на диспансерному обліку.
–        10% за рахунок коштів міського бюджету та батьківська доплата у розмірі 90% для всіх інших дітей.
З міського бюджету на харчування дітей у 2014 році загалом виділено 200 тис. грн.
 
«Тільки харчуванням кошти міського бюджету, передбачені на оздоровлення дітей, не обмежуються. Адже оплата праці викладацького складу, який працюватиме з дітьми фінансуватиметься з міського бюджету.  Утримання приміщень, в яких працюватимуть пришкільні табори також буде проводитися за ці кошти», – розповів заступник міського голови Олександр Бочковський.

Загалом на придбання путівок для відпочинку дітей Житомира у оздоровчих таборах було виділено 400 тис. грн. з міського бюджету.  Ці путівки передбачені для дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами, дітей з багатодітних сімей та обдарованих дітей.

Зокрема, до приміського закладу оздоровлення та відпочинку «Супутник» за кошти міського бюджету буде відправлено дітей загиблих на Сході військовослужбовців. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare