Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 465120
Прогноз погоди
Філарет нагородив Сергія Сухомлина Орденом св. Миколи Чудотворця
12 травня 2014 року 14:22
Освятити новозбудовану недільну школу в Житомир приїхав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Житомирська недільна школа стала найбільшою православною недільною школою в Україні. Спорудити будівлю духовного навчального закладу вдалося за три роки. Все завдяки благодійникам та меценатам, ними стали Юрій Бірюченко, Максим Антонов, Народний депутат України від Житомира Геннадій Зубко та перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. Особисто з рук Філарета благодійники отримали Ордени Св.Юрія Переможця та Св. Миколи Чудотворця.
 
Сергей Сухомлин впевнений, щоб виховати достойну людину, необхідно працювати над цим з дитинства. «Взявши участь у зведені школи я зміг вплинути на майбутнє тих діток, які будуть ходити до неї. З будівництвом подібних шкіл в Україні закладається духовний фундамент нації, фундамент майбутньої могутньої і духовної України».
 
На освячені недільної школи присутніми були священнослужителі, громадськість, віряни православної церкви Київського патріархату, діти з батьками, а також представники влади.
 
"Молилися всі - діти, батьки, священники", - ділиться настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору, отець Богдан. "Господь послав нам благодійників, завдяки яким мрії про будівлю недільної школи стали реальністю. Вона розрахована на 500 посадочних місць і навчати дітей ми будемо як Священному Писанню - Закону Божому, так і розвивати діток фізично". 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове