Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 36
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464564
Прогноз погоди
Відбулося перше засідання робочої групи з організації обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України»
6 жовтня 2009 року 17:58

 



         6 жовтня 2009 року в прес-центрі міської ради відбулося перше засідання робочої групи з організації обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України», запропонованого Президентом України В.Ющенком.

Участь в засіданні взяли представники органів місцевого самоврядування, громадськості, депутати міської ради. Головував на засіданні секретар міської ради Анатолій Каленський.

Першим слово взяв головуючий, який коротко ознайомив присутніх з основними моментами подальшої роботи робочої групи. Основним завданням цієї роботи, за словами А.Каленського, має бути ґрунтовна підготовка громадськості до обговорення проекту, запропонованого гарантом Конституції.

Як зазначив А.Каленський, нині діюча Конституція багато в чому недосконала, адже багато з її норм є причиною постійного конфлікту між Президентом та Прем’єр-міністром. Тому необхідно уважно ознайомитися з проектом Закону й після обговорення винести його на Всеукраїнський референдум. На переконання секретаря міської ради, введення в дію змін, запропонованих Президентом, дозволить навести лад в країні.

Після А.Каленського слово взяла член робочої групи, начальник управління по зв’язках з громадськістю міської ради Ольга Білобровець. Вона ознайомила присутніх зі складом робочої групи, основними завданнями її першого засідання, з розробленим планом на виконання Указу Президента та розпорядження голови Житомирської ОДА.

З метою вирішення питання інформування громадськості було прийнято рішення про друк спеціального випуску газети «Місто», на шпальтах якого буде представлено президентський проект нової Конституції.

Розповсюджувати спецвипуск планується адресно – через осередки політичних партій, громадських організацій, трудові колективи. Також було запропоновано обговорення змін до Основного Закону проводити на місцях – в закладах освіти, медичних установах, серед працівників організацій, підприємств, установ усіх форм власності. Підвести підсумки й завершити процес обговорення планується на засіданні «круглого столу» до 1 грудня поточного року.

 

Прес-служба міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове