Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5515
візитів всього: 464526
Прогноз погоди
Пам’ятник «Борцям за волю і соборність України» незабаром з’явиться у Житомирі
22 квітня 2014 року 16:05
Проект рішення про організацію конкурсу на кращу проектну та скульптурну пропозицію монумента розміщено на сайті Житомирської міської ради. Даний конкурс  буде проводитись в 2 етапи і триватиме з 8 травня по  26 серпня 2014 року з оголошенням результатів на День міста.
«Перед учасниками конкурсу ставиться завдання пошуку кращої концептуальної ідеї високомистецького архітектурно-пластичного вирішення пам'ятника. Враховуючи вагомість та зміст пам'ятника, авторським колективам рекомендується запропонувати земельну ділянку в центральній частині міста Житомира. Окрім того, учасникам конкурсу необхідно врахувати співмасштабність пам'ятника із існуючою забудовою, благоустроєм прилеглих територій. Важливо, щоб конкурсні пропозиції передбачали заходи щодо візуального сприйняття пам’ятника у нічний час. Пам'ятник рекомендується виконувати з довговічних матеріалів (бронза, природні камені тощо)», – зазначила начальник управління містобудування, архітектури та  дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.
Враховуючи важливе соціальне, політичне значення пам'ятника, складну економічну ситуацію в країні, преміальний фонду конкурсу не встановлюється. Переможець отримає право розроблення проектно-кошторисної документації на пам'ятник та на його виконання у матеріалі. Ці заходи буде здійснено за рахунок коштів, зібраних  благодійним фондом «Острів Пасхи» разом з Національною Спілкою Архітекторів України. Заходи зі збору коштів проводить АГО «Нова сила». Найближчим часом цією організацією на рахунок благодійного фонду буде здійснено перший внесок у розмірі 5080грн.
«Ідея створити пам’ятник виникла ще під час подій на Майдані у лютому. З самого початку було визначено, що пам’ятник повинен бути встановлений за кошти громади. Для цього ми підключили благодійний фонд», – зазначив представник АГО «Нова сила» Вадим Павлюк.
Інформація про процес збору коштів буде розміщена в Інтернеті на сайті благодійного фонду та в соціальних мережах  на сторінках організаторів.
«Рахунок належить благодійному фонду, тому, інформацію про надходження та використання коштів у банку зможе отримати кожен бажаючий», – наголосив голова Благодійного Фонду «Острів Пасхи»Максим Вікарчук.
Підтримав громадську ініціативу перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. За його словами, до створення та розміщення даного пам’ятника потрібно залучити мешканців міста та громадських активістів. Тому, між етапами конкурсу буде проведена виставка всіх запропонованих робіт, для того, щоб врахувати побажання громади.
«Нам необхідно відійти від думки про те, що пам’ятник потрібно встановити, тому що так роблять у всіх містах України. До його створення потрібно підійти зважено та відповідально.
Зміст пам’ятника повинен передати всю важливість внеску тих людей, які боролися за вільну, процвітаючу, соборну державу. Поряд з тим, не варто забувати, що дана боротьба досі триває. Цей монумент повинен щодня нагадувати житомирянам, що кожен з нас несе відповідальність за те, якою ця країна буде через рік, два, три, незалежно від того завершилася революція чи триває», – наголосив Сергій Сухомлин.
Детальніше ознайомитися з програмою, умовами та складом журі можна у розділі "Проекти рішень виконавчого комітету" на сайті Житомирської міської ради.
З питань проведення Конкурсу звертатися за адресою:вул.Щорса ,6, каб.№23 ,тел.: 41-84-93


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове