Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 43
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 476994
Прогноз погоди
Пілотний проект щодо відміни ліфтових карток у Житомирі
17 квітня 2014 року 23:23
З 1000 ліфтів всього житлового фонду міста картковою системою обладнано 912 ліфтів. Запровадження карткової системи в ліфтах Житомира розпочалося в 2000 році і було вимушеним кроком, оскільки на той час більша половина ліфтів у житлових будинках через поломки та відсутність коштів на їх технічне обслуговування і ремонт не працювали. З такої довідки розпочалася прес-конференція, присвячена впровадженню пілотного проекту щодо відміни ліфтових карток у Житомирі.

«Ситуація з оплатою комунальних послуг була важкою, рівень несплати платежів населенням становив 30% - 50%. Це вплинуло і на роботу ліфтів, їх стало неможливо утримувати. Сьогодні ситуація змінилась, за підсумками 2013 року житомиряни оплатили 97% комунальних платежів. Взагалі, питання по відміні ліфтових карток піднімається вже не один рік», - розповідає перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

Для проекту обрали КВЖРЕП №6, так як на його території знаходиться ЖБК №2, загальна кількість ліфтів складає 175 і їх технічне обслуговування  та ремонт забезпечують всі три місцеві спеціалізовані організації: «Спецреммонтаж»(сині картки), «Магніт»(червоні картки) та «Вертикаль»(чорні картки).

Пілотний проект розпочнеться з 1 травня та триватиме близько 3 місяців.

«Серед житомирян є такі, що просять відмінити ліфтові картки і вже неодноразово звертались до влади з таким проханням. Також є і ті, що категорично проти. Це, в основному, мешканці, які проживають на 1-3 поверхах. Не секрет, що відміна ліфтових карток призведе до того, що тарифную ставку по оплаті квартплати буде збільшено» - констатує Світлана Півоварова. 

Андрій Іващенко, заступник директора ПБВП «Магніт» каже, що їх організація готова працювати по будь-якій системі, і з картками, і без них. «Для нас головне, щоб надходили кошти. Протягом експерименту ми зобов’язуємося перший місяць працювати безкоштовно, не будемо виставляти ЖЕКу платежів. Це компенсує мешканцям кошти, які вони вже витратили на придбання карток. Також Андрій Іващенко зазначив, що відміна ліфтових карток для ліфтових організацій вигідна, але за умови  дисципліни сплати за послугу. «Це, по-перше, менше скарг та менший штат. Але головне – не як зручно керівнику ЖЕКа чи ліфтовій організації, а як краще для населення. Буде людям зручно без карток – при оплаті послуги, ми їм гарантуємо цілодобову роботу ліфта, буде зручно з картками – будемо працювати з картками».

Щодо тарифу при відміні ліфтових карток, який в підсумку буде врахований в квартплату, Сергій Сухомлин повідомляє, що він буде значно нижче ніж ціна за ліфтову картку. «За підрахунками, оплата кв.м. зросте приблизно на 34 коп. Тобто, якщо взяти 1кім. квартиру – квартплата зросте приблизно на 10 грн. за місяць, 2кім. квартира – на 16 і рівнозначно з ціною за картку зросте квартплата найбільшої за метражем 3кім. квартири. По завершені проекту, через 3 місяці ми обійдемо кожну квартиру, де буде впроваджено пілотний проект, проведемо дослідження, знову зберемо прес-конференцію і будемо приймати рішення – повертатися до карткової системи або застосовувати її в масштабах всього міста».
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare