Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 479563
Прогноз погоди
Соціальна інклюзія в дії
13 березня 2014 року 09:38

На минулому тижні Житомирським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - безпосереднім учасником міжнародного проекту соціальної інклюзії неповнолітніх, проведено засідання Круглого столу «Моя відповідальність».

Директор Центру Ольга Юрченко поінформувала, що місто Житомир є учасником міжнародного проекту соціальної інклюзії неповнолітніх, до якого також залучені Італія та Молдова.

«Головне завдання проекту - сенсибілізація батьків та  соціальна інклюзія дітей цільових груп щодо попередження потрапляння у ризикові ситуації. В Україні проект діє з жовтня 2013 року», - зазначила О.Юрченко.

Вона також зауважила, що діяльність Центру в цьому напрямку є системною і різноплановою. Соціальна робота проводиться з цільовими групами дітей спеціалізованих навчальних закладів, зокрема, спеціальної школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом, школи-інтернату для дітей зі слабим зором; дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - вихованців опікунських, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу; дітей, які мають проблеми із законом та які потребують підвищеної педагогічної уваги. Також без уваги не залишені цільові групи батьків: батьки, які виховують дітей з особливими потребами, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та  батьки, які схильні до асоціальної поведінки.

Основою соціальної роботи   Центру в рамках проекту є інформування батьків про шляхи захисту дітей від ризикових ситуацій; вироблення навичок міжособистісного спілкування та безпечної поведінки; просвітництво з прав сім’ї та дітей; профілактика помилок у родинному вихованні; корекція стосунків в сім’ї; допомога в навчанні, профорієнтації та працевлаштуванні.

                                  Управління по зв’язках з  громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare