Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464495
Прогноз погоди
30 вересня – День усиновлення
29 вересня 2009 року 17:40
День усиновлення в Україні відзначається вперше. Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, Президент України Віктор Ющенко у листопаді 2008 року підписав відповідний Указ. Згідно Указу, День усиновлення буде щорічно відзначатися 30 вересня – у день Християнського свята Віри, Надії, Любові.

У державі проводиться широкомаштабна рекламна кампанія „Дитина чекає на Вас, врятуйте її від сирітської долі”. Мета цієї акції – активізація усиновлення дітей громадянами України та пропаганда сімейних форм виховання.

У Житомирі проблемами захисту прав дітей опікується служба у справах дітей міської ради, яка готова прийняти, вислухати, надати консультацію або роз’яснення кожній людині, яка відгукнеться на рекламну кампанію, висловить бажання допомогти дитині-сироті, або взяти її у власну сім’ю.

Кожна дитина, яка втратила родину, має право на виховання в сім’ї. Пріоритетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є влаштування під опіку, до дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та усиновлення.

За останніх 12 років органом опіки та піклування Житомирської міської ради було надано дозвіл на усиновлення 756 дітей. В минулому році було усиновлено 52 дитини: громадянами України усиновлено 36 дітей, а 16 дітей – іноземними громадянами.

Впродовж 9 місяців 2009 року в м. Житомирі було усиновлено 40 дітей. Із них 27 діток усиновлено громадянами України, а 13 усиновлено іноземцями.

У м. Житомирі створено та функціонують 5 дитячих будинків сімейного типу, в які влаштовано 37 дітей та 11 прийомних сімей, в які влаштовано 15 дітей. В сім’ях опікунів виховується 317 дітей.

На кожному засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради розглядаються питання, пов'язані із соціальним захистом прав та інтересів дітей, які залишились без батьківського піклування.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове