Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481586
Прогноз погоди
Дошкільні, навчальні, позашкільні навчальні заклади м. Житомира працюють у звичному режимі
21 лютого 2014 року 17:43

Сьогодні, 21 лютого 2014 року, в м. Житомирі всі дошкільні, навчальні, а також позашкільні навчальні заклади працюють у нормальному звичному режимі. Вчителями та іншими працівниками повністю виконується розклад занять і навчальних програм. Вчасно починаються і закінчуються заняття. Про це повідомила начальник управління освіти Житомирської міської ради Надія Полівода.

«Сьогодні ми провели моніторинг освітніх закладів міста на кількість присутніх дітей. Загалом 70,6 % дітей сьогодні перебувають в закладах освіти та дошкільних навчальних закладах. Частина дітей хворі, частина дітей на прохання батьків за письмовими та усними заявами залишились вдома. Обов’язок кожного з батьків повідомити класних керівників про причину відсутності дитини. Ми з розумінням ставимось до батьків, які не бажають відпускати своїх дітей до школи. Це їхнє право», – зазначила Надія Григорівна.

Крім того, як повідомила Надія Полівода, діти можуть спокійно відвідувати позашкільні навчальні заклади і життєдіяльність освітніх закладів здійснюється в нормальному звичному режимі – забезпечується харчування, комунальні служби міста забезпечують заклади водопостачанням, теплопостачанням тощо.

«Єдине, сьогодні наші діти не виїжджають на Всеукраїнські олімпіади та конкурси. Це вже узгоджено з організаторами конкурсу, хоча участь у цих конкурсах є важливою для цьогорічних випускників. Ці конкурси будуть перенесені на  більш пізній час», – наголосила Надія Полівода.

Також начальник управління освіти повідомила про те, що спеціальних додаткових занять для тих, хто пропустив заняття проводитись не будуть, тому що це буде додаткове навантаження, але учням надаватимуться індивідуальні консультації, адже вчителі так само зацікавлені в якості навчання як і батьки.

«Звертаюсь до житомирян, усіх громадян, які будуть батьками, до батьків, давайте збережемо мир, наших дітей, адже вони – це наше щастя, це ті, заради кого ми всі живемо», – наголосила Надія Григорівна.

Щодо організації навчального процесу в ліцеї № 25 м. Житомира, а також щодо ситуації зниклого смітника, побитого вікна у навчальному закладі вночі 20 лютого 2014 року  та ін. розповіла детальніше директор ліцею Галина Пономарьова.

«Сьогодні  навчання проходило в звичному режимі – у дві зміні. Вчителі працюють відповідно до робочого графіку. До рішення батьків, які не бажають відпускати дітей до школи ставимось із розумінням. Батьки нас про це повідомляють», – зазначила Надія Полівода.

На думку директора, найскладніше буде цьогорічним випускникам, які здають зовнішнє незалежне оцінювання, адже кожен пропущений навчальний день для них є дуже важливим.

Причину такого побитого вікна на першому поверсі директор пояснює так: «Мабуть, вікно розбили через те, що заклад знаходиться в епіцентрі подій, які відбуваються  в місті. Його було розбито вночі 20 лютого. Після спрацювання сигналізації той, хто бив скло, втік. Внутрішнє майно ціле. На території навчального закладу зняті гумові шини, які свого роду служили для окультурення пеньків, які викорчувати практично неможливо: вони були засипані землею і в них росли квіти. Біля центрального входу стояв сміттєзбірник, він також зник».

«Прошу всіх тих, хто має відношення до шкідливих діянь, пам’ятати – все те, що надбано, має бути збереженим, а те, що буде пошкоджено, ми ж самі будемо ремонтувати. І я дуже прошу не завдавати шкоди освітнім закладам, бо в них знаходяться діти», – наголосила Галина Анатоліївна.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare